Zvezda se verovatno neće žaliti

Fudbalski klub Crvena zvezda najverovatnije se neće žaliti Sudu za arbitražu u sportu na odluku Evropske fudbalske unije o jednogodišnjoj suspenziji.

Fudbal 13.06.2014 | 09:23
Zvezda se verovatno neće žaliti

’Crveno-beli’ su kažnjeni zbog kršenja fer-pleja, a u odbrazloženju odluke UEFA kao razlog ističu se netačni podaci oko dugovanja.

Klub iz Ljutice Bogdana ima pravo na žalbu do 16. juna, ali je čelnicima ’crveno-belih’ jasno da je gotovo ne postoji šansa da kazna bude ukinuta. Zbog toga je moguće da već u petak u toku dana stigne i zvanična potvrda o odustajanju od žalbe.

Na „Marakani“ su se, inače, opredelili da potraže mišljenje od dve veoma uticajne advokatske kancelarije, jedne domaće i jedne strane, kako bi saznali da li će žalba moći da dovede do poništavanja odluke o suspenziji. Sa obe adrese je u Ljutice Bogdana stigao isti odgovor, da žalba ne bi imala nikakvog smisla.

Ono što je definitivno razjašnjeno je da eventualna žalba ne bi sa sobom povlačila mogućnost povećavanja vremenske kazne u slučaju odbijanja. Ipak, samo podnošenje žalbe dovodi do troška od 20.000 evra, što zbog situacije u kakvoj se Zvezda trenutno nalazi nije malo.

U slučaju da ne dođe do velikog preokreta u poslednja četiri dana, situacija vezana za učešće srpskih klubova na evropskoj sceni bi bila kristalno jasna. U kancelariju FSS još nije stigao odgovor UEFA na pitanja o daljim potezima u slučaju potvrde eliminacije Crvene zvezde, ali je jasno da će posle 16. juna njeno mesto u žrebu zauzeti Partizan, dok će u kvalifikacije za Ligu Evrope ići Jagodina, Vojvodina i Čukarički.

Komentari / 0

Ostavite komentar