Мартинес у Евертону до 2019.

Менаџер Евертона Роберто Мартинес потписао је нови петогодишњи уговор са клубом, по којем ће остати на „Гудисон парку“ до 2019. године.

Фудбал 13.06.2014 | 09:07
Мартинес у Евертону до 2019.

Шпанац, који је преузео Евертон прошлог лета, по одласку Дејвида Мојса у Манчестер Јунајтед, новим уговором је награђен за сјајну прву сезону на клупи клуба из Ливерпула.

Под вођством Мартинеса, Евертон је заузео пето место у Премијер лиги и освојио рекордан број бодова у том такмичењу у историји клуба.

40-годишњи Мартинес је менаџерску каријеру започео у Свонсију, а свима је запао за око током четворогодишњег вођења Вигана, који је крунисан освајањем ФА купа прошле године.

Шпански стручњак је првобитно потписао четворогодишњи уговор са Евертоном и одмах је обећао пласман у Лигу шампиона, а од испуњења тог циља делило га је мало већ ове сезоне. Међутим, Евертон је обезбедио пласман у Европу први пут од 2010. године, пошто је дошао до места у Лиги Европе.

„Уживао сам у својој првој сезони у клубу. Не бих могао да будем више поносан због начина на који је Евертон играо током целе сезоне и успомена које смо креирали заједно. Узбуђен сам већ због наредне. Од тренутка када сам стигао у Евертон, знао сам да је ово посебно место и желео бих да се захвалим свима који имају везе са клубом што су ми пружили прилику да наставим традицију и успехе овог великог клуба“, истакао је Мартинес.

Коментари / 0

Оставите коментар