Martines u Evertonu do 2019.

Menadžer Evertona Roberto Martines potpisao je novi petogodišnji ugovor sa klubom, po kojem će ostati na „Gudison parku“ do 2019. godine.

Fudbal 13.06.2014 | 09:07
Martines u Evertonu do 2019.

Španac, koji je preuzeo Everton prošlog leta, po odlasku Dejvida Mojsa u Mančester Junajted, novim ugovorom je nagrađen za sjajnu prvu sezonu na klupi kluba iz Liverpula.

Pod vođstvom Martinesa, Everton je zauzeo peto mesto u Premijer ligi i osvojio rekordan broj bodova u tom takmičenju u istoriji kluba.

40-godišnji Martines je menadžersku karijeru započeo u Svonsiju, a svima je zapao za oko tokom četvorogodišnjeg vođenja Vigana, koji je krunisan osvajanjem FA kupa prošle godine.

Španski stručnjak je prvobitno potpisao četvorogodišnji ugovor sa Evertonom i odmah je obećao plasman u Ligu šampiona, a od ispunjenja tog cilja delilo ga je malo već ove sezone. Međutim, Everton je obezbedio plasman u Evropu prvi put od 2010. godine, pošto je došao do mesta u Ligi Evrope.

„Uživao sam u svojoj prvoj sezoni u klubu. Ne bih mogao da budem više ponosan zbog načina na koji je Everton igrao tokom cele sezone i uspomena koje smo kreirali zajedno. Uzbuđen sam već zbog naredne. Od trenutka kada sam stigao u Everton, znao sam da je ovo posebno mesto i želeo bih da se zahvalim svima koji imaju veze sa klubom što su mi pružili priliku da nastavim tradiciju i uspehe ovog velikog kluba“, istakao je Martines.

Komentari / 0

Ostavite komentar