Јапанац погурао Бразил ка победи!

Репрезентација Бразила почела је Светско првенство код куће победом над Хрватском са 3:1, уз помоћ судија.

Фудбал 13.06.2014 | 08:31
Јапанац погурао Бразил ка победи!

Хрвати су повели у Сао Паулу аутоголом Марсела већ у 11. минуту, да би после пола сата игре изједначио Нејмар сјајним голом по земљи

У другом полувремену Селесао је био немоћан, све до 71. минута када је судија из Јапана поклонио пенал домаћину. Нејмар га је претворио у 2:1, а коначан резултат прелепим ударцем у надокнади времена поставио је Оскар.

Домаћин се са много емоција ушао у први меч на Мундијалу код куће после пола века, играчи Селесаа су за висе од 60.000 навијача на Коринтијанс Арени у глас певали химну, али их то није опустило.

Ушли су са много грча у дуел са офанзивном поставом Хрватске која је, попут Србије пре неколико дана, показала да се може надигравати са Бразилом. Иако је домаћин више контролисао лопту на старту, "ватрени" су неочекивано повели већ у 11. минуту.

Олић је побегао чуварима на левој страни и добио лопту на време, стигао до казненог простора и одмах је проследио у петерац по земљи. Јелавић не успева да је најбоље захвати, али се Марсело спетљао И убацио је у свој гол.

Уследио је велики притисак Бразила и много конкретнија игра испред гола ривала, али Пелитикоса одлично реагује код две најбоље шансе и спашава свој гол.

Хрвати су се потом накратко ослободили притиска, али баш у том тренутку примају гол. Нејмар је узео лопту на средини терена, вукао је неколико метара, а онда шутирао са 20-ак, по земљи, Плетикоса није успео да стигне до лопте, која је окрзнула стативу и обрадовала 60.000 навијача.

У наставку полувремена није било конкретних акција, као ни на почетку другог дела. Ковач је сјајно затворио све прилазе свом голу, па све до 70. минута Бразил није успео да запрети Плетикоси.

Међутим, 20 минута пре краја на сцену ступа судија Нишимура из Јапана. Ловрен је био у дуелу са Фредом, једва дотакао Бразилца, и то само рукама, овај је пао, али је то било таман довољно да добије пенал.

Нејмар је преузео одговорност, Плетикоса га је прочитао, али није имао среће, лопта је завршила у голу за преокрет.

Хрвати су тада кренули на све или ништа, неколико пута сјајно запретили Цезару са дистанце, седам минута пре краја постигли и гол, али га је Јапанац поништо због фаула над голманом. Коначно, у првом минуте надокнаде времана, из наизглед безазлене акције Бразил решева меч.

Оскар је попут Нејмара код првог гола вукао лопту неколико метара, те у тренутку када је имао ривала буквално на леђима, послао благ, али веома прецизан шут врхом копачке по земљи. Лопта је опет ишла уз само стативу недостижно за Плетикосу и откотрљала се у мрежу.

У другом мечу групе А у петак од 18 часова играју Мексико и Камерун у Наталу. Од 21х је на програму велики дерби, реприза из ЈАР Шпанија – Холандија, док се у поноћ састају Чиле и Аустралија.

Коментари / 0

Оставите коментар