Japanac pogurao Brazil ka pobedi!

Reprezentacija Brazila počela je Svetsko prvenstvo kod kuće pobedom nad Hrvatskom sa 3:1, uz pomoć sudija.

Fudbal 13.06.2014 | 08:31
Japanac pogurao Brazil ka pobedi!

Hrvati su poveli u Sao Paulu autogolom Marsela već u 11. minutu, da bi posle pola sata igre izjednačio Nejmar sjajnim golom po zemlji

U drugom poluvremenu Selesao je bio nemoćan, sve do 71. minuta kada je sudija iz Japana poklonio penal domaćinu. Nejmar ga je pretvorio u 2:1, a konačan rezultat prelepim udarcem u nadoknadi vremena postavio je Oskar.

Domaćin se sa mnogo emocija ušao u prvi meč na Mundijalu kod kuće posle pola veka, igrači Selesaa su za vise od 60.000 navijača na Korintijans Areni u glas pevali himnu, ali ih to nije opustilo.

Ušli su sa mnogo grča u duel sa ofanzivnom postavom Hrvatske koja je, poput Srbije pre nekoliko dana, pokazala da se može nadigravati sa Brazilom. Iako je domaćin više kontrolisao loptu na startu, "vatreni" su neočekivano poveli već u 11. minutu.

Olić je pobegao čuvarima na levoj strani i dobio loptu na vreme, stigao do kaznenog prostora i odmah je prosledio u peterac po zemlji. Jelavić ne uspeva da je najbolje zahvati, ali se Marselo spetljao I ubacio je u svoj gol.

Usledio je veliki pritisak Brazila i mnogo konkretnija igra ispred gola rivala, ali Pelitikosa odlično reaguje kod dve najbolje šanse i spašava svoj gol.

Hrvati su se potom nakratko oslobodili pritiska, ali baš u tom trenutku primaju gol. Nejmar je uzeo loptu na sredini terena, vukao je nekoliko metara, a onda šutirao sa 20-ak, po zemlji, Pletikosa nije uspeo da stigne do lopte, koja je okrznula stativu i obradovala 60.000 navijača.

U nastavku poluvremena nije bilo konkretnih akcija, kao ni na početku drugog dela. Kovač je sjajno zatvorio sve prilaze svom golu, pa sve do 70. minuta Brazil nije uspeo da zapreti Pletikosi.

Međutim, 20 minuta pre kraja na scenu stupa sudija Nišimura iz Japana. Lovren je bio u duelu sa Fredom, jedva dotakao Brazilca, i to samo rukama, ovaj je pao, ali je to bilo taman dovoljno da dobije penal.

Nejmar je preuzeo odgovornost, Pletikosa ga je pročitao, ali nije imao sreće, lopta je završila u golu za preokret.

Hrvati su tada krenuli na sve ili ništa, nekoliko puta sjajno zapretili Cezaru sa distance, sedam minuta pre kraja postigli i gol, ali ga je Japanac poništo zbog faula nad golmanom. Konačno, u prvom minute nadoknade vremana, iz naizgled bezazlene akcije Brazil reševa meč.

Oskar je poput Nejmara kod prvog gola vukao loptu nekoliko metara, te u trenutku kada je imao rivala bukvalno na leđima, poslao blag, ali veoma precizan šut vrhom kopačke po zemlji. Lopta je opet išla uz samo stativu nedostižno za Pletikosu i otkotrljala se u mrežu.

U drugom meču grupe A u petak od 18 časova igraju Meksiko i Kamerun u Natalu. Od 21h je na programu veliki derbi, repriza iz JAR Španija – Holandija, dok se u ponoć sastaju Čile i Australija.

Komentari / 0

Ostavite komentar