Велико поспремање у УИО БиХ

У Регионалном центру Бања Лука Управе за индиректно опорезивање БиХ последњих дана дошло је до великих „ротација“ инспектора и замјене шефова најважнијих сектора. Од прије неколико дана Дубравко Прстојевић више није шеф Групе за контролу великих пореских обвезника у Бањој Луци.

Босна и Херцеговина 13.06.2014 | 08:41
Велико поспремање у УИО БиХ

Портпарол УИО БиХ Ратко Ковачевић потврдио је јуче за пословни портал Капитал ову информацију, а званично објашњење зашто Прстојевић више не контролише велике пореске обвезнике у Регионалном центру Бања Лука су „здравствени проблеми“.

„Дубравко Прстојевић није смијењен са позиције шефа Групе за контролу великих пореских обвезника у Регионалном центру Бања Лука. Због здравствених проблема Прстојевић није у могућности већ дужи временски период да ради“, каже Ковачевић.

Са обзиром да се ради о једној од најважнијих радних позиција у УИО, на мјесто шефа Групе за контролу великих пореских обвезника привремено је, каже Ковачевић, постављен Дејан Радић, „који има вишегодишње радно искуство у области ПДВ-а и контрола, те је један од најбољих стручњака у УИО кад је у питању област пореза на додану вриједност“.

Такође, извршена је ротација пет слубеника УИО у Регионалном центру Бања Лука у Сектору за порезе.

Ради се о пореским инспекторима који раде у двије групе. Извршена је ротација пет инспектора из Групе за контролу великих пореских обвезника и Групе за ревизију и контролу у Регионалном центру Бања Лука.

„То је иначе редовна пракса повремених премјештаја пореских инспектора и царинских службеника у свим региналним центрима УИО“, тврди Ковачевић.

Коментари / 0

Оставите коментар