Veliko pospremanje u UIO BiH

U Regionalnom centru Banja Luka Uprave za indirektno oporezivanje BiH poslednjih dana došlo je do velikih „rotacija“ inspektora i zamjene šefova najvažnijih sektora. Od prije nekoliko dana Dubravko Prstojević više nije šef Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika u Banjoj Luci.

Bosna i Hercegovina 13.06.2014 | 08:41
Veliko pospremanje u UIO BiH

Portparol UIO BiH Ratko Kovačević potvrdio je juče za poslovni portal Kapital ovu informaciju, a zvanično objašnjenje zašto Prstojević više ne kontroliše velike poreske obveznike u Regionalnom centru Banja Luka su „zdravstveni problemi“.

„Dubravko Prstojević nije smijenjen sa pozicije šefa Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika u Regionalnom centru Banja Luka. Zbog zdravstvenih problema Prstojević nije u mogućnosti već duži vremenski period da radi“, kaže Kovačević.

Sa obzirom da se radi o jednoj od najvažnijih radnih pozicija u UIO, na mjesto šefa Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika privremeno je, kaže Kovačević, postavljen Dejan Radić, „koji ima višegodišnje radno iskustvo u oblasti PDV-a i kontrola, te je jedan od najboljih stručnjaka u UIO kad je u pitanju oblast poreza na dodanu vrijednost“.

Takođe, izvršena je rotacija pet slubenika UIO u Regionalnom centru Banja Luka u Sektoru za poreze.

Radi se o poreskim inspektorima koji rade u dvije grupe. Izvršena je rotacija pet inspektora iz Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika i Grupe za reviziju i kontrolu u Regionalnom centru Banja Luka.

„To je inače redovna praksa povremenih premještaja poreskih inspektora i carinskih službenika u svim reginalnim centrima UIO“, tvrdi Kovačević.

Komentari / 0

Ostavite komentar