Бијељина: Субвенције у електричној енергији за поплављене

Око 6.000 поплављених корисника струје на подручју Бијељине у наредних мјесец или два могу очекивати неку врсту субвенције, рекао је директор "Електро-Бијељине" Златан Лазаревић.

Република Српска 12.06.2014 | 16:21
Бијељина: Субвенције у електричној енергији за поплављене

Лазаревић је рекао новинарима да је сушење објеката тренутно највећи посао у санацији након поплава, због чега поплављени могу слободно, без оптерећења, да суше своје објекте.

Он је додао да је са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком приликом његове недавне посјете Бијељини разговарао о тој теми, те додао да ће ово питање дефинисати Влада Српске, као власник капитала "Електро Бијељине" и "Електропривреде".

Лазеревић је рекао да "Електро-Бијељина" у року од два мјесеца ову потрошњу неће третирати у обрачунима.

"Прескочићемо мјесец или два, па ћемо онда радити обрачун, а потом све по редовним процедурама. За овај мјесец нисмо штампали опомене за све купце на подручју Бијељине, што смо договорили са руководиоцем Радне јединице Бијељина", рекао је Лазаревић.

Он је, међутим, апеловао да корисници који нису поплављени не злоупотребљавају тренутну ситуацију, те да не гомилају дуг.

"Ми у Бијељини имамо 47.000 потрошача, а субвенције се односе на око 6.000 поплављених бјеката, односно њихових власника. Замолио бих оне који нису у тој категорији да не гомилају дугове, јер ће проћи два мјесеца, па ћемо поново доћи у проблем. Ми смо привредно друштво и живимо од свог прихода, а и сами смо у овој поплави имали велике трошкове у намјери да што прије подигмнемо мрежу...", навео је Лазервић на конференцији за новинаре.

Лазаревић је поновио да је најважније сада да они којима су објекти поплављени слободно суше у наредном периоду, али да они који нису поплављени не злоуптребљавају ситуацију и да не гомилају дугове.

"Може нам се због тога догодити да за два мјесеца дођемо у ситуацију да искључимо на примјер 10.000 купаца", упозорио је Лазаревић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мирко

12.06.2014 14:42

Електро-Бијељина је приватна прција СНСД-а из које се износе милиони за потребе странке и друства "СНСД братија" Кроз субвенција слиједи нова манипулација бирацког тијела!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЉА

12.06.2014 21:03

Да послаце нам, у рецимо розе ковертам рацуне, ДОМАЦИНИ нема ста............... Брину се за народ

ОДГОВОРИТЕ