Bijeljina: Subvencije u električnoj energiji za poplavljene

Oko 6.000 poplavljenih korisnika struje na području Bijeljine u narednih mjesec ili dva mogu očekivati neku vrstu subvencije, rekao je direktor "Elektro-Bijeljine" Zlatan Lazarević.

Republika Srpska 12.06.2014 | 16:21
Bijeljina: Subvencije u električnoj energiji za poplavljene

Lazarević je rekao novinarima da je sušenje objekata trenutno najveći posao u sanaciji nakon poplava, zbog čega poplavljeni mogu slobodno, bez opterećenja, da suše svoje objekte.

On je dodao da je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom prilikom njegove nedavne posjete Bijeljini razgovarao o toj temi, te dodao da će ovo pitanje definisati Vlada Srpske, kao vlasnik kapitala "Elektro Bijeljine" i "Elektroprivrede".

Lazerević je rekao da "Elektro-Bijeljina" u roku od dva mjeseca ovu potrošnju neće tretirati u obračunima.

"Preskočićemo mjesec ili dva, pa ćemo onda raditi obračun, a potom sve po redovnim procedurama. Za ovaj mjesec nismo štampali opomene za sve kupce na području Bijeljine, što smo dogovorili sa rukovodiocem Radne jedinice Bijeljina", rekao je Lazarević.

On je, međutim, apelovao da korisnici koji nisu poplavljeni ne zloupotrebljavaju trenutnu situaciju, te da ne gomilaju dug.

"Mi u Bijeljini imamo 47.000 potrošača, a subvencije se odnose na oko 6.000 poplavljenih bjekata, odnosno njihovih vlasnika. Zamolio bih one koji nisu u toj kategoriji da ne gomilaju dugove, jer će proći dva mjeseca, pa ćemo ponovo doći u problem. Mi smo privredno društvo i živimo od svog prihoda, a i sami smo u ovoj poplavi imali velike troškove u namjeri da što prije podigmnemo mrežu...", naveo je Lazervić na konferenciji za novinare.

Lazarević je ponovio da je najvažnije sada da oni kojima su objekti poplavljeni slobodno suše u narednom periodu, ali da oni koji nisu poplavljeni ne zlouptrebljavaju situaciju i da ne gomilaju dugove.

"Može nam se zbog toga dogoditi da za dva mjeseca dođemo u situaciju da isključimo na primjer 10.000 kupaca", upozorio je Lazarević.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mirko

12.06.2014 14:42

Elektro-Bijeljina je privatna prcija SNSD-a iz koje se iznose milioni za potrebe stranke i drustva "SNSD bratija" Kroz subvencija slijedi nova manipulacija birackog tijela!?

ODGOVORITE
Name

VELJA

12.06.2014 21:03

Da poslace nam, u recimo roze kovertam racune, DOMACINI nema sta............... Brinu se za narod

ODGOVORITE