Мостар: Шаховнице и бошњачке ратне заставе

Мостар је политички и национално подијељен град, па су чак и фудбалске утакмице разлог за исказивање националне припадности и провоцирање друге стране.

 

Босна и Херцеговина 12.06.2014 | 13:17
Мостар: Шаховнице и бошњачке ратне заставе

Пред почетак Свјетског првенства у фудбалу, у источном, бошњачком дијелу града истакнуте су ратне заставе тзв. армије БиХ и Бразила, који се вечерас састаје са репрезентацијом Хрватске. На тај начин Бошњаци исказују национални и политички став и шаљу поруку за кога ће навијати.


Очекује се да би бошњачки навијачи, у случају побједе Бразила, могли да прославе пораз Хрватске, као што је то био случај и на неким претходним такмичењима. Истовремено, у западном,хрватском дијелу Мостара извјешене су заставе Републике Хрватске,пошто сви "дишу" за националну екипу Хрватске.

Како наводе хрватски медији, навијачи из западног дијела града најављују да ће здушно подржавати Аргентину када буде играла са БиХ.


Полиција се спрема да спријечи евентуалне провокације и немире, јер је неколико пута током великих фудбалских такмичења долазило до физичких обрачуна навијача из оба дијела града -наводе портали у Хрватској и Федерацији БиХ.

У Мостару постоји и проблем угоститељских објеката који би жељели да продуже радно вријеме док траје фудбалско првенство, али због политичких сукоба више од двије године не постоји градско вијеће, па такву
одлуку нема ко да изгласа.

Истовремено, наводе портали, у Републици Српској нема тензија због Свјетског првенства у фудбалу,пошто се Фудбалска репрезентације Србије, за коју навија највећи дио становника Српске, није пласирала у Бразил.

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

цццц

12.06.2014 11:53

И некима је драго што је овакво стање у држави.... Јадни сте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кобац

12.06.2014 12:11

Ових мјесец дана Мостар ће бити огледало свих нелогичности Босне и Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

12.06.2014 12:29

Која је то лудост? Гдје ми Бразил може бити дражи од било које државе која је некада чинила југославију?Ја увијек навијам за државе које су биле саставни дио Југославије.Србија има своје посебно мјесто у души, али нисам толико покварен човјек да навијам за Њемачку када игра напримјер против Словеније или Хрватске!Ратовали смо, али валај наставити живјети даље и ради наших Срба који живе у Хрватској и региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

12.06.2014 12:43

Тако је то, са утакмицама и почиње?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

12.06.2014 14:15

Треба забранити ратне заставе, ако муслимани немају друге нек истакну гаце умјесто заставе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

12.06.2014 14:41

Код нас и г.... има политичку боју. Људи дајте да уживамо у фудбалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

12.06.2014 15:12

Кад Мало боље погледате на овој су слици босанска и хрватска застава заједно као оне 1992 кад смо се бранили у домовинском одбрамбеном рату напред босна напред хрватска заједно и у финалу СП

ОДГОВОРИТЕ