Директна штета од поплава 600 милиона евра

До сада процијењена директна штета од поплава у Србији износи готово 600 милиона евра, а индиректна око двије милијарде евра - рекла је потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић.

Србија 12.06.2014 | 11:59
Директна штета од поплава 600 милиона евра

Она је навела да је само 309 милиона евра директне штете на саобраћајној и енергетској инфраструктури, док су локалне самоуправе, не рачунајући Обреновац, пријавиле штету нешто мању од 300 милиона евра.

Михајловићева је рекла да се индиректна штета односи на социјални, еколошки аспект, производњу и другу штету коју ће претрпјети српска економија наредних неколико година.

Михајловићева, која је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на скупу на Архитектонском факултету о новом моделу изградње стамбених објеката за угрожене у поплавама најавила је да ће овај факултет, у сарадњи са Министарством, израдити пројекте за изградњу типских кућа од 60, 80 и 100 метара квадратних за угрожене у поплавама.

Она је нагласила да више неће моћи да се граде објекти на небезбједним мјестима као што су обале ријека, недалеко од клизишта и слично.

Михајловићева је поновила да је до сада процијењено да је потпуно уништено између 800 и 1.200 кућа, колико треба да их буде изграђено до јесени.

Говорећи о посјети премијера Србије Александра Вучића Берлину, Михајловићева је у изјави новинарима оцијенила да то показује да је Србија на добром путу, да има будућност и да је Њемачка важан партнер Србије.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мирко

12.06.2014 10:12

Док Вучић посјечује Немачку и договара аранжмане за то време Баја седи у кафићу ,диже три прста и заје.ава се са судбином народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

13.06.2014 16:58

Мирко храстовина и иверица се никад нису могле поредити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

13.06.2014 18:42

вуциц је у њемацкој дозивио јос једно понизење а додик је остао цастан преседник неда образ низа ста

ОДГОВОРИТЕ