Креће "лудило": БРА - ХРВ

Утакмицом Бразил - Хрватска, у четвртак у Сао Паулу почиње 20. Светско првенство. Тијаго Силва: Све зависи од нас. Модрић: Имамо искуства да преживимо Бразил.

Фудбал 12.06.2014 | 10:10
Креће "лудило": БРА - ХРВ

Свет је данас Сао Пауло, јер у трећем највећем граду на свету почиње 20. Мундијал у фудбалу, који ће се од данас па до 13. јула одржати у 12 градова Бразила.

Да ли домаћин и петоструки првак може да подигне пехар у финалу на „Маракани“ или неће ни стићи да исправи грехе генерације из 1950, можда ће се назрети на отварању против Хрватске. Јер, с обзиром на ком се нивоу Нејмару, Хулку и осталим Сколаријевим асовима супротставила Србија, онда и Хрвати могу да се надају да би могли да понове успех Југославије из 1930. (2:1) и Шпаније из 1934. (3:1) које су у уводним мечевима били бољи до Бразила.

Бразилце је прилично уздрмала вест о погибији нећака селектора Луиса Фелипеа Сколарија, али је он буквално наредио:

- Морамо да победимо у првој утакмици - истакао је Сколари. - Потребно нам је да имамо ту резерву како бисмо у случају кикса у другом или трећем колу прошли у осмину финала. Зна се добро колико три бода на старту Мундијала доноси на психолошком плану. Притиснућемо Хрватску од старта, гол у раној фази меча донео би нам неопходан мир. Наш тим има и главу и реп, све линије добро функционишу и спремни смо за старт.

Ова селекција Бразила се врти око Нејмара, колико год се саиграчи трудили да одговорност приме на себе, то им не успева, потврдио је и капитен Тијаго Силва.

- Ту нема помоћи. Било би добро да је Нејмар мање у фокусу, али то није могуће. Код њега је посебно изражена жеља за освајањем Мундијала и потпуно је посвећен том циљу. И ја сањам да уђем међу бесмртне капитене Бразила који су подигли пехар. Притисак је велики, ипак, све зависи од нас - тврди штопер Пари Сен Жермена.

Ведета Барселоне је и у мислима Хрвата. Мадридиста Лука Модрић гледа на прву звезду другачијим очима.

- Ма, не играмо против Нејмара, већ против Бразила. Сигуран сам да можемо да га зауставимо, али добар резултат ћемо направити само ако као тим надиграмо Бразилце, који имају фантастичну селекцију. Домаћин Мундијала нас неће потценити, а ми знамо како се играју важне утакмице, имамо довољно искуства да преживимо Бразил - тврдио је Модрић.

Не крију Хрвати да им је част што ће отворити 20. светски фудбалски фестивал.

- Не бојимо се Бразила, поштујемо га. Немамо шта да изгубимо, притисак је на њима, а на нама је да одиграмо на наш начин. Милијарде људи ће гледати у нас, имамо прилику да презентујемо државу у свету - тврди Ковач, откривајући и ко че да замени на отварању кажњеног Марија Манџукића - Никица Јелавић је наш „девет“.

Креће борба за бесмртност, али и за чек ФИФА вредан 35 милиона долара.

Хрватска је морала у минут до 12 да промени играча. Млади Иван Мочинић је због повреде скочног зглоба враћен кући, а стигао је Милан Бадељ, који је већ био на широј листи селектора Ника Ковача.

Џенифер Лопез пребродила је продукцијски проблем са организаторима, па ће и она, уз Питбула и Клаудију Леите, певати химну Мундијала „Ми смо једно“ данас на отварању у Сао Паулу (20.15). На церемонији отварања учествоваће 600 уметника, гимнастичара, играча капоеире...

Коментари / 0

Оставите коментар