Kreće "ludilo": BRA - HRV

Utakmicom Brazil - Hrvatska, u četvrtak u Sao Paulu počinje 20. Svetsko prvenstvo. Tijago Silva: Sve zavisi od nas. Modrić: Imamo iskustva da preživimo Brazil.

Fudbal 12.06.2014 | 10:10
Kreće "ludilo": BRA - HRV

Svet je danas Sao Paulo, jer u trećem najvećem gradu na svetu počinje 20. Mundijal u fudbalu, koji će se od danas pa do 13. jula održati u 12 gradova Brazila.

Da li domaćin i petostruki prvak može da podigne pehar u finalu na „Marakani“ ili neće ni stići da ispravi grehe generacije iz 1950, možda će se nazreti na otvaranju protiv Hrvatske. Jer, s obzirom na kom se nivou Nejmaru, Hulku i ostalim Skolarijevim asovima suprotstavila Srbija, onda i Hrvati mogu da se nadaju da bi mogli da ponove uspeh Jugoslavije iz 1930. (2:1) i Španije iz 1934. (3:1) koje su u uvodnim mečevima bili bolji do Brazila.

Brazilce je prilično uzdrmala vest o pogibiji nećaka selektora Luisa Felipea Skolarija, ali je on bukvalno naredio:

- Moramo da pobedimo u prvoj utakmici - istakao je Skolari. - Potrebno nam je da imamo tu rezervu kako bismo u slučaju kiksa u drugom ili trećem kolu prošli u osminu finala. Zna se dobro koliko tri boda na startu Mundijala donosi na psihološkom planu. Pritisnućemo Hrvatsku od starta, gol u ranoj fazi meča doneo bi nam neophodan mir. Naš tim ima i glavu i rep, sve linije dobro funkcionišu i spremni smo za start.

Ova selekcija Brazila se vrti oko Nejmara, koliko god se saigrači trudili da odgovornost prime na sebe, to im ne uspeva, potvrdio je i kapiten Tijago Silva.

- Tu nema pomoći. Bilo bi dobro da je Nejmar manje u fokusu, ali to nije moguće. Kod njega je posebno izražena želja za osvajanjem Mundijala i potpuno je posvećen tom cilju. I ja sanjam da uđem među besmrtne kapitene Brazila koji su podigli pehar. Pritisak je veliki, ipak, sve zavisi od nas - tvrdi štoper Pari Sen Žermena.

Vedeta Barselone je i u mislima Hrvata. Madridista Luka Modrić gleda na prvu zvezdu drugačijim očima.

- Ma, ne igramo protiv Nejmara, već protiv Brazila. Siguran sam da možemo da ga zaustavimo, ali dobar rezultat ćemo napraviti samo ako kao tim nadigramo Brazilce, koji imaju fantastičnu selekciju. Domaćin Mundijala nas neće potceniti, a mi znamo kako se igraju važne utakmice, imamo dovoljno iskustva da preživimo Brazil - tvrdio je Modrić.

Ne kriju Hrvati da im je čast što će otvoriti 20. svetski fudbalski festival.

- Ne bojimo se Brazila, poštujemo ga. Nemamo šta da izgubimo, pritisak je na njima, a na nama je da odigramo na naš način. Milijarde ljudi će gledati u nas, imamo priliku da prezentujemo državu u svetu - tvrdi Kovač, otkrivajući i ko če da zameni na otvaranju kažnjenog Marija Mandžukića - Nikica Jelavić je naš „devet“.

Kreće borba za besmrtnost, ali i za ček FIFA vredan 35 miliona dolara.

Hrvatska je morala u minut do 12 da promeni igrača. Mladi Ivan Močinić je zbog povrede skočnog zgloba vraćen kući, a stigao je Milan Badelj, koji je već bio na široj listi selektora Nika Kovača.

Dženifer Lopez prebrodila je produkcijski problem sa organizatorima, pa će i ona, uz Pitbula i Klaudiju Leite, pevati himnu Mundijala „Mi smo jedno“ danas na otvaranju u Sao Paulu (20.15). Na ceremoniji otvaranja učestvovaće 600 umetnika, gimnastičara, igrača kapoeire...

Komentari / 0

Ostavite komentar