Звезда крила дугове од УЕФА-е!

Српски првак суспендован је из Европе на годину дана због кршења шест тачака Правилника УЕФА о лиценцирању и финансијском фер-плеју.

Фудбал 12.06.2014 | 08:40
Звезда крила дугове од УЕФА-е!

Црвена звезда још је добро прошла избацивањем из европских такмичења на годину дана и новчаном казном од 3.000 евра.
Како наводе "Вечерње новости" у броју од четвртка, Контролно клупско финансијско тело УЕФА (ЦФЦБ) у образложењу пресуде је навело да су црвено-бели "нетачно приказали износе, одлагања и оспоравања дугова" у укупном износу од 1.896.000 евра, на дан 30. септембра 2013!

Као највећи прекршај узето је то што је Звездина администрација цео наведени износ - изузев 40.000 евра - погрешно објавила као репрограмиран или оспораван дуг, а нека дуговања уопште није пријавила.

"ЦФЦБ је забринут да је Звезда често приказивала нетачне износе, одлагања и оспоравања дугова, са слабим оправдањима и потпуним занемаривањима Правилника УЕФА", стоји у пресуди.

На 26 куцаних страна наведени су сви износи дугова према повериоцима, сви извештаји, као и тужба Истражне комисије УЕФА, која је тражила да Звезда буде кажњена са две године забране играња у Европи током наредне три сезоне и са 100.000 евра приде.

Констатовано је да клуб на дан 30. јуна 2013. има дуговања према бившим запосленима од укупно 129.000 евра, док другим клубовима дугује 1,75 милиона евра, пре свих фудбалском клубу Рад - чак 1,71 милиона, за трансфере Миливојевића и Пантића, као и на име процента од продаје Миливојевића Андерлехту.

Међутим, Звезда је у извештају од 30. септембра навела да је укупан дуг према клубовима 1,06 милиона евра и то на основу оспорених дуговања за трансфере Миливојевића и Пантића.

Ревизорска кућа коју је послала УЕФА "срачунала" је другачије, па је ова разлика у бројкама узета као озбиљан прекршај.

Коментари / 0

Оставите коментар