Zvezda krila dugove od UEFA-e!

Srpski prvak suspendovan je iz Evrope na godinu dana zbog kršenja šest tačaka Pravilnika UEFA o licenciranju i finansijskom fer-pleju.

Fudbal 12.06.2014 | 08:40
Zvezda krila dugove od UEFA-e!

Crvena zvezda još je dobro prošla izbacivanjem iz evropskih takmičenja na godinu dana i novčanom kaznom od 3.000 evra.
Kako navode "Večernje novosti" u broju od četvrtka, Kontrolno klupsko finansijsko telo UEFA (CFCB) u obrazloženju presude je navelo da su crveno-beli "netačno prikazali iznose, odlaganja i osporavanja dugova" u ukupnom iznosu od 1.896.000 evra, na dan 30. septembra 2013!

Kao najveći prekršaj uzeto je to što je Zvezdina administracija ceo navedeni iznos - izuzev 40.000 evra - pogrešno objavila kao reprogramiran ili osporavan dug, a neka dugovanja uopšte nije prijavila.

"CFCB je zabrinut da je Zvezda često prikazivala netačne iznose, odlaganja i osporavanja dugova, sa slabim opravdanjima i potpunim zanemarivanjima Pravilnika UEFA", stoji u presudi.

Na 26 kucanih strana navedeni su svi iznosi dugova prema poveriocima, svi izveštaji, kao i tužba Istražne komisije UEFA, koja je tražila da Zvezda bude kažnjena sa dve godine zabrane igranja u Evropi tokom naredne tri sezone i sa 100.000 evra pride.

Konstatovano je da klub na dan 30. juna 2013. ima dugovanja prema bivšim zaposlenima od ukupno 129.000 evra, dok drugim klubovima duguje 1,75 miliona evra, pre svih fudbalskom klubu Rad - čak 1,71 miliona, za transfere Milivojevića i Pantića, kao i na ime procenta od prodaje Milivojevića Anderlehtu.

Međutim, Zvezda je u izveštaju od 30. septembra navela da je ukupan dug prema klubovima 1,06 miliona evra i to na osnovu osporenih dugovanja za transfere Milivojevića i Pantića.

Revizorska kuća koju je poslala UEFA "sračunala" je drugačije, pa je ova razlika u brojkama uzeta kao ozbiljan prekršaj.

Komentari / 0

Ostavite komentar