Пирло: Крај после Бразила

Легендарни италијански везиста најавио да ће престати да игра за репрезентацију после предстојећег Светског првенства. Оставља и могућност и да се предомисли, иако је ближи пензионисању.

Фудбал 11.06.2014 | 19:39
Пирло: Крај после Бразила

Дан уочи почетка Мундијала у Бразилу, Андреа Пирло (35) провео је на тренинзима и у разговору са Жунињом Пернамбуканом и новинарима.
Подједнако чувени извођач слободних удараца из Бразила пожелео му је добродошлицу и поделио пар савета. Италијански новинари сазнали су и да му је рекао да током Мундијала попије коју чашицу.

"Жунињо је био веома фин према мени. Обојици нам је било драго што смо се срели. Ипак, није ми рекао да морам да много пијем", разјаснио је Пирло уз осмех.

Када се "пребацио" на озбиљније теме, репрезентативац Италије најавио је сасвим реалну могућност да после турнира у Бразилу престане да игра за државни тим.

"Мислим и верујем да ћу престати да играм за Италију после Светског првенства. Ипак, ако ме буду позвали - доћи ћу", изјавио је.

Пирло је члан репрезентације од 2002. године. Као члан У-21 селекције био је шампион Европе, а са сениорима је 2006. постао и шампион света.
Многи га виде као највећу звезду Италије на Мундијалу који ће почети у четвртак, утакмицом Бразила и Хрватске.

"Никад нисам био заинтересован да будем светска звезда. Размишљам само о томе како да уживам. Ви, новинари, правите светске звезде", скромно је подвукао Пирло, стрелац 13 погодака на 109 утакмица за државни тим.

Коментари / 0

Оставите коментар