Pirlo: Kraj posle Brazila

Legendarni italijanski vezista najavio da će prestati da igra za reprezentaciju posle predstojećeg Svetskog prvenstva. Ostavlja i mogućnost i da se predomisli, iako je bliži penzionisanju.

Fudbal 11.06.2014 | 19:39
Pirlo: Kraj posle Brazila

Dan uoči početka Mundijala u Brazilu, Andrea Pirlo (35) proveo je na treninzima i u razgovoru sa Žuninjom Pernambukanom i novinarima.
Podjednako čuveni izvođač slobodnih udaraca iz Brazila poželeo mu je dobrodošlicu i podelio par saveta. Italijanski novinari saznali su i da mu je rekao da tokom Mundijala popije koju čašicu.

"Žuninjo je bio veoma fin prema meni. Obojici nam je bilo drago što smo se sreli. Ipak, nije mi rekao da moram da mnogo pijem", razjasnio je Pirlo uz osmeh.

Kada se "prebacio" na ozbiljnije teme, reprezentativac Italije najavio je sasvim realnu mogućnost da posle turnira u Brazilu prestane da igra za državni tim.

"Mislim i verujem da ću prestati da igram za Italiju posle Svetskog prvenstva. Ipak, ako me budu pozvali - doći ću", izjavio je.

Pirlo je član reprezentacije od 2002. godine. Kao član U-21 selekcije bio je šampion Evrope, a sa seniorima je 2006. postao i šampion sveta.
Mnogi ga vide kao najveću zvezdu Italije na Mundijalu koji će početi u četvrtak, utakmicom Brazila i Hrvatske.

"Nikad nisam bio zainteresovan da budem svetska zvezda. Razmišljam samo o tome kako da uživam. Vi, novinari, pravite svetske zvezde", skromno je podvukao Pirlo, strelac 13 pogodaka na 109 utakmica za državni tim.

Komentari / 0

Ostavite komentar