Папе је већ срушио Аргентинце...

...што не би опет?

Фудбал 11.06.2014 | 17:05
Папе је већ срушио Аргентинце...

Селектор Босне и Херцеговине Сафет Сушић и некадашњи кормилар "змајева" Блаж Слишковић били су као играчи најзаслужнији за убедљив тријумф над светским прваком - Аргентином (4:2) 1979. године.

Када је у Југославију 1979. године дошао светски шампион, мало ко је мислио да "гаучоси" могу бити потучени до ногу у судару са селекцијом плавих, састављеном искључиво од играча из тадашње југословенске лиге...
Стигла је Аргентина у Београд да увелича опроштај од активног играња легендарног Драгана Џајића, а вратила се кући с четири комада у мрежи!

Хет-трик је постигао Папе Сушић, а да не би био једини стрелац Југославије постарао се такође селектор "змајева", додуше некадашњи - Блаж Бака Слишковић.

Све лепши од лепшег гола у великој победи над Аргентинцима (4:2).

За Југославију су тада играли: Александар Стојановић (Црвена звезда), Зоран Вујовић (Хајдук), Милош Хрстић (Ријека), Велимир Зајец (Динамо), Срећко Богдан (Динамо), Мишо Крстичевић (Хајдук), Сафет Сушић (Сарајево), Блаж Слишковић (Вележ), Душан Савић (Црвена звезда), Владимир Петровић (Црвена звезда), Драган Џајић (Црвена звезда).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зоки

12.06.2014 01:27

Папе је бог оца ми мог

ОДГОВОРИТЕ