Pape je već srušio Argentince...

...što ne bi opet?

Fudbal 11.06.2014 | 17:05
Pape je već srušio Argentince...

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić i nekadašnji kormilar "zmajeva" Blaž Slišković bili su kao igrači najzaslužniji za ubedljiv trijumf nad svetskim prvakom - Argentinom (4:2) 1979. godine.

Kada je u Jugoslaviju 1979. godine došao svetski šampion, malo ko je mislio da "gaučosi" mogu biti potučeni do nogu u sudaru sa selekcijom plavih, sastavljenom isključivo od igrača iz tadašnje jugoslovenske lige...
Stigla je Argentina u Beograd da uveliča oproštaj od aktivnog igranja legendarnog Dragana Džajića, a vratila se kući s četiri komada u mreži!

Het-trik je postigao Pape Sušić, a da ne bi bio jedini strelac Jugoslavije postarao se takođe selektor "zmajeva", doduše nekadašnji - Blaž Baka Slišković.

Sve lepši od lepšeg gola u velikoj pobedi nad Argentincima (4:2).

Za Jugoslaviju su tada igrali: Aleksandar Stojanović (Crvena zvezda), Zoran Vujović (Hajduk), Miloš Hrstić (Rijeka), Velimir Zajec (Dinamo), Srećko Bogdan (Dinamo), Mišo Krstičević (Hajduk), Safet Sušić (Sarajevo), Blaž Slišković (Velež), Dušan Savić (Crvena zvezda), Vladimir Petrović (Crvena zvezda), Dragan Džajić (Crvena zvezda).

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zoki

12.06.2014 01:27

Pape je bog oca mi mog

ODGOVORITE