Папе: Сви спремни за Аргентину

Селектор Босне и Херцеговине Сафет Сушић рекао је да ће сви играчи бити спремни за први меч на Мундијалу против Аргентине.

Фудбал 11.06.2014 | 16:49
Папе: Сви спремни за Аргентину

Босанци су у последњем припремном мечу победили У21 тим Сантоса са 5:1, што је подигло самопоуздање играчима.

„Мислим да није било лоше уопште. Био је то добар меч, са много шанси на обе стране, много голова и лепих акција. Мислим да можемо бити задовољни“, рекао је Сушић.

Овај тријумф много је значио босанским фудбалерима после два неуспеха у пријатељским утакмицама.

„Самопоуздање које смо изгубили у ова два пораза се вратило. Момци су сада, евидентно у добром расположењу. Током мечева сада покушавају нешто што су раније радили са страхом. Очигледно је да играју опуштеније, да су им скорашњи резултати помогли да врате веру у себе и да морал подигну на висок ниво“, додао је селектор БиХ.

Две највеће звезде тима – Един Џеко и Миралем Пјанић нису играли против Сантоса.

„Нико није озбиљније повређен, а са четворицом које сам поштедео нисмо желели да ризикујемо. Џеко чак није ни повређен, већ је мало уморан. Остала тројица имају мање повреде, али да се меч са Аргентином игра сутра, сви би били спремни“, навео је Папе.

Босански дефанзивци покушаће да зауставе Лионела Месија, а Сушић сматра да ’фластер’ на најбољем играчу Аргентине није добро решење.

„То је дилема за мене, али мислим да није добра идеја жртвовати једног играча, само да би чувао Месија. Имамо играча који би био идеалан ’фластер’ за Месија, то је Мухамед Бешић, али је тај момак толико добро физички припремљен да би било штета да само прати Месија. Меси некада стоји по неколико минута, не учествује у мечу. Било би срамота жртвовати играча. Меси ће вероватно уживати у великој слободи, али када год буде примио лопту, неко ће морати да му буде близу. Али, мислим да никада нисмо играли утакмицу у којој је један играч посвећен маркирању другог, а тако ће бити и против Аргентине“, закључио је Сушић.

Коментари / 0

Оставите коментар