Pape: Svi spremni za Argentinu

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je da će svi igrači biti spremni za prvi meč na Mundijalu protiv Argentine.

Fudbal 11.06.2014 | 16:49
Pape: Svi spremni za Argentinu

Bosanci su u poslednjem pripremnom meču pobedili U21 tim Santosa sa 5:1, što je podiglo samopouzdanje igračima.

„Mislim da nije bilo loše uopšte. Bio je to dobar meč, sa mnogo šansi na obe strane, mnogo golova i lepih akcija. Mislim da možemo biti zadovoljni“, rekao je Sušić.

Ovaj trijumf mnogo je značio bosanskim fudbalerima posle dva neuspeha u prijateljskim utakmicama.

„Samopouzdanje koje smo izgubili u ova dva poraza se vratilo. Momci su sada, evidentno u dobrom raspoloženju. Tokom mečeva sada pokušavaju nešto što su ranije radili sa strahom. Očigledno je da igraju opuštenije, da su im skorašnji rezultati pomogli da vrate veru u sebe i da moral podignu na visok nivo“, dodao je selektor BiH.

Dve najveće zvezde tima – Edin Džeko i Miralem Pjanić nisu igrali protiv Santosa.

„Niko nije ozbiljnije povređen, a sa četvoricom koje sam poštedeo nismo želeli da rizikujemo. Džeko čak nije ni povređen, već je malo umoran. Ostala trojica imaju manje povrede, ali da se meč sa Argentinom igra sutra, svi bi bili spremni“, naveo je Pape.

Bosanski defanzivci pokušaće da zaustave Lionela Mesija, a Sušić smatra da ’flaster’ na najboljem igraču Argentine nije dobro rešenje.

„To je dilema za mene, ali mislim da nije dobra ideja žrtvovati jednog igrača, samo da bi čuvao Mesija. Imamo igrača koji bi bio idealan ’flaster’ za Mesija, to je Muhamed Bešić, ali je taj momak toliko dobro fizički pripremljen da bi bilo šteta da samo prati Mesija. Mesi nekada stoji po nekoliko minuta, ne učestvuje u meču. Bilo bi sramota žrtvovati igrača. Mesi će verovatno uživati u velikoj slobodi, ali kada god bude primio loptu, neko će morati da mu bude blizu. Ali, mislim da nikada nismo igrali utakmicu u kojoj je jedan igrač posvećen markiranju drugog, a tako će biti i protiv Argentine“, zaključio je Sušić.

Komentari / 0

Ostavite komentar