Марија баш брига за друге!

Енди Мари одговорио је неколицини људи који су критиковали његову одлуку да за новог тренера доведе бившу тенисерку Амели Морезмо.

Тенис 11.06.2014 | 13:22
Марија баш брига за друге!

“Мени то није нимало чудно и није ме брига да ли остали играчи мисле да је то добра одлука или није. То што Амели неће смети да уђе у свлачионицу и није толико важно, има места на којима можемо да разговарамо. Обично проматрам тактику вече пре меча или у теретани пола сата пре почетка“, рекао је Мари.

“Амели зна како је играти код куће на Грен слему јер је Францускиња и сигурно ће ми бити од помоћи то што такође има то искуство. Освојила је Вимблдон и када смо разговорали имао сам утисак да је изузетно мирна и да добро слуша“, додао је Шкот.

Мари је потом објаснио како је дошло до сарадње.

“Састали смо се у Паризу пре Ролан Гароса и разговарали смо око сат и по – објаснио сам јој како мој тим функционише, који су ми циљеви и одлучили смо се да покушамо да сарађујемо на трави“.

Уколико обоје буду задовољни сарадњом, она ће се вероватно наставити и после Вимблдона. Шкот каже да жена-тренер није ништа чудно, с обзиром да му је мајка била тренер док је одрастао.

“Мама ми је била са мном до 17. године. Долазила је на турнире кад нисам имао тренера, укључујући и јуниорски УС опен који сам освојио и одувек сам у каријери имао снажан женски утицај. Моја мама је била веома добар слушалац и осећам да ми то сада треба“.

Коментари / 0

Оставите коментар