Marija baš briga za druge!

Endi Mari odgovorio je nekolicini ljudi koji su kritikovali njegovu odluku da za novog trenera dovede bivšu teniserku Ameli Morezmo.

Tenis 11.06.2014 | 13:22
Marija baš briga za druge!

“Meni to nije nimalo čudno i nije me briga da li ostali igrači misle da je to dobra odluka ili nije. To što Ameli neće smeti da uđe u svlačionicu i nije toliko važno, ima mesta na kojima možemo da razgovaramo. Obično promatram taktiku veče pre meča ili u teretani pola sata pre početka“, rekao je Mari.

“Ameli zna kako je igrati kod kuće na Gren slemu jer je Francuskinja i sigurno će mi biti od pomoći to što takođe ima to iskustvo. Osvojila je Vimbldon i kada smo razgovorali imao sam utisak da je izuzetno mirna i da dobro sluša“, dodao je Škot.

Mari je potom objasnio kako je došlo do saradnje.

“Sastali smo se u Parizu pre Rolan Garosa i razgovarali smo oko sat i po – objasnio sam joj kako moj tim funkcioniše, koji su mi ciljevi i odlučili smo se da pokušamo da sarađujemo na travi“.

Ukoliko oboje budu zadovoljni saradnjom, ona će se verovatno nastaviti i posle Vimbldona. Škot kaže da žena-trener nije ništa čudno, s obzirom da mu je majka bila trener dok je odrastao.

“Mama mi je bila sa mnom do 17. godine. Dolazila je na turnire kad nisam imao trenera, uključujući i juniorski US open koji sam osvojio i oduvek sam u karijeri imao snažan ženski uticaj. Moja mama je bila veoma dobar slušalac i osećam da mi to sada treba“.

Komentari / 0

Ostavite komentar