ЦЦИ: За поплаву крива природа или власт?

Умјесто у луксуз и привилегије политичког естаблишмента, актуелна власт је након продаје Телекома могла побољшати стандард грађана и спасити животе и имовину поплављених грађана.  У систем одбране од поплава је требало обезбједити 60 милиона евра, а Телеком је продан за 646 милиона евра.

Република Српска 10.06.2014 | 18:03
ЦЦИ: За поплаву крива природа или власт?

Новац је потрошен, а посљедице поплава  несагледиве. За овакво стање, власт не жели преузети одговорност. 

Због  незапамћених поплава нико се од надлежних не осјећа одговорним. Подношења оставки нема, чак ни из „моралних разлога“.  Осим природе нико није крив. Учињени пропусти се негирају или се оптужују други-углавном политички противници, примјетили су у ЦЦ-ију.

Саосјећања нема ни код приједлога за оснивање Фонда солидарности. Да, он треба, сагласни су у ЦЦИ-ију, али  по свему судећи, биће то солидарност поплављених са самим собом.Ширих консултација није било, а проблем ће бити већи, каже Нинковић, ако није било консултација ни за социјалним партнерима.

Кад је ријеч о раду законодавне и извршне власти Српске, она никад није била на нижем нивоу. Народна
скупштина је за четири године мандата реализовала онолико планираних закона, колико их је било у програмима рада за прве двије године.

У овој години, досада је реализовано свега 8 одсто мјера. И даље има оних народних посланика који, уопште, немају интерес за скупштинска засједања, иако су на демократски начин изабрани.

Ништа бољи резултат није остварила ни Влада Српске. Овогодишњи план рада је уједно и најскромнији у односу на претходне године, а и поред тога остварен је пад у реализацији планираних обавеза.  У првом кварталу планирано је да министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде утврди 3 закона,  министарства индустрије и рада и борачко-инвалидске заштите по један, а Геодетска управа  два закона. Премда  је средина другог квартала тих закона, још нема ни на помолу - констатовно је у ЦЦ-ију.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

истоцно од сарајева

10.06.2014 13:34

Крива је влада и ресорно министарство које је милионе процердало и стрпало у властите дзепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

10.06.2014 13:54

Ма природа крива, каква власт , не могу се они борити са природом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен75

10.06.2014 14:05

Крива је неспособна власт Републике Српске! Оставке ХИТНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маријана

10.06.2014 14:15

Сви ми знамо ко је крив, неспособна и неодговорна власт! Важно је красти у свој џеп, али јос мало и у Октобру летите из фотеља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав Б

10.06.2014 14:30

Колико су поповима давали пара из будзета могли су бар несто спасити овако свевисњи није видио молебан својих менадзера пардон попова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

10.06.2014 15:11

Не само да је новац од Телекома потросен, него смо се успели задузити јос три пута толико! Свака цаст за политику СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина 100%

10.06.2014 15:22

Крив је Тито сто нам није оставио боље насипе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

10.06.2014 15:39

Да вам освјежим памћење Драги моји Семберци , ја сам 80" година био на радној акцији ОРА Семберија , радио се и насип и пошумљавање мочварних дјелова ближе Раче ,радило се вриједно и никад нисам жалио још сам поносан на свој допринос свом граду , само зашто је такав рад ДЕМОКРАТИЈА угасила Жалосно али истинито Сретно и памет у главу бирајте људе У власт који раде за свој народ а не за своје џепове

ОДГОВОРИТЕ
Name

грбавци 2

10.06.2014 15:53

Ово је само доказ бахотости и брезобразлука једне власти... Немамо насипе, а имамо нај скупљи аутопут на свијету, добру зграду владе и у њој нај скупље пепељаре(иако је забрањено пусење). Наш Баја се понаша као деспот и у муци народа монтира снимак како спасава трудницу која је јадна цекала два сата да додју камере и он да се види његово доброторство...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаја

10.06.2014 16:14

Дефинитивно неспособна и лоповска власт, која је од фонда за овакве ситуације направила приватне виле, поновила се аутомобилима... и то све преко насих ледја! ОКТОБАР се близи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

влада

10.06.2014 16:15

Није криво море,криви су морнари

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

10.06.2014 17:08

За поплаве је крив народ, јер живи у Републици Српској! Да се народ одеслио, не би било кризе! А ни Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главаш

10.06.2014 17:17

Мрзим власт, али нема власт ништа са темом систем одбране од поплава. Исти је урађен још у СФРЈ, на основу мјерења водостаја, те његовог упоређивања са количином падавина (хидролошки модели). Више-мање, ове се методе користе на исти начин, било гдје. Немојте претјеривати, нису Американци криви баш за све. Руку на срце, власт је крива како је одреаговала... са системом одбрана може се тек говорити у ближој будућости. Зато је много важније не заборавити на догађај и вршити стални притисак на било коју власт - па ни ова неће до краја времена владати. Поздрав свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бар да почнемо?

10.06.2014 17:32

Кад би бар почели да правимо насипе и да их поправљамо, па ваљда би их једног дана и завршили. Али ко да почне да их прави? Анђелић и "Воде"? АХахахахха, кад би се правили у кафани, никаквих проблема не би било, па јесте ли видјели како га је Додик исхвалио да је одлично одрадио посоа? Докле ће они овај народ да извинете у здрав мозак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

10.06.2014 18:45

Власт наравно! Заслузују само електрицну столицу и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бог види

10.06.2014 18:59

ма људи смиримо тензије каква власт па колико је тога у нај развијенијим земљама па сила бога немоли

ОДГОВОРИТЕ