CCI: Za poplavu kriva priroda ili vlast?

Umjesto u luksuz i privilegije političkog establišmenta, aktuelna vlast je nakon prodaje Telekoma mogla poboljšati standard građana i spasiti živote i imovinu poplavljenih građana.  U sistem odbrane od poplava je trebalo obezbjediti 60 miliona evra, a Telekom je prodan za 646 miliona evra.

Republika Srpska 10.06.2014 | 18:03
CCI: Za poplavu kriva priroda ili vlast?

Novac je potrošen, a posljedice poplava  nesagledive. Za ovakvo stanje, vlast ne želi preuzeti odgovornost. 

Zbog  nezapamćenih poplava niko se od nadležnih ne osjeća odgovornim. Podnošenja ostavki nema, čak ni iz „moralnih razloga“.  Osim prirode niko nije kriv. Učinjeni propusti se negiraju ili se optužuju drugi-uglavnom politički protivnici, primjetili su u CC-iju.

Saosjećanja nema ni kod prijedloga za osnivanje Fonda solidarnosti. Da, on treba, saglasni su u CCI-iju, ali  po svemu sudeći, biće to solidarnost poplavljenih sa samim sobom.Širih konsultacija nije bilo, a problem će biti veći, kaže Ninković, ako nije bilo konsultacija ni za socijalnim partnerima.

Kad je riječ o radu zakonodavne i izvršne vlasti Srpske, ona nikad nije bila na nižem nivou. Narodna
skupština je za četiri godine mandata realizovala onoliko planiranih zakona, koliko ih je bilo u programima rada za prve dvije godine.

U ovoj godini, dosada je realizovano svega 8 odsto mjera. I dalje ima onih narodnih poslanika koji, uopšte, nemaju interes za skupštinska zasjedanja, iako su na demokratski način izabrani.

Ništa bolji rezultat nije ostvarila ni Vlada Srpske. Ovogodišnji plan rada je ujedno i najskromniji u odnosu na prethodne godine, a i pored toga ostvaren je pad u realizaciji planiranih obaveza.  U prvom kvartalu planirano je da ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede utvrdi 3 zakona,  ministarstva industrije i rada i boračko-invalidske zaštite po jedan, a Geodetska uprava  dva zakona. Premda  je sredina drugog kvartala tih zakona, još nema ni na pomolu - konstatovno je u CC-iju.

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

istocno od sarajeva

10.06.2014 13:34

Kriva je vlada i resorno ministarstvo koje je milione procerdalo i strpalo u vlastite dzepove.

ODGOVORITE
Name

Sandra

10.06.2014 13:54

Ma priroda kriva, kakva vlast , ne mogu se oni boriti sa prirodom.

ODGOVORITE
Name

Slaven75

10.06.2014 14:05

Kriva je nesposobna vlast Republike Srpske! Ostavke HITNO!

ODGOVORITE
Name

Marijana

10.06.2014 14:15

Svi mi znamo ko je kriv, nesposobna i neodgovorna vlast! Važno je krasti u svoj džep, ali jos malo i u Oktobru letite iz fotelja!

ODGOVORITE
Name

Miroslav B

10.06.2014 14:30

Koliko su popovima davali para iz budzeta mogli su bar nesto spasiti ovako svevisnji nije vidio moleban svojih menadzera pardon popova

ODGOVORITE
Name

Savo

10.06.2014 15:11

Ne samo da je novac od Telekoma potrosen, nego smo se uspeli zaduziti jos tri puta toliko! Svaka cast za politiku SNSD-a!

ODGOVORITE
Name

istina 100%

10.06.2014 15:22

Kriv je Tito sto nam nije ostavio bolje nasipe ...

ODGOVORITE
Name

Nikola

10.06.2014 15:39

Da vam osvježim pamćenje Dragi moji Semberci , ja sam 80" godina bio na radnoj akciji ORA Semberija , radio se i nasip i pošumljavanje močvarnih djelova bliže Rače ,radilo se vrijedno i nikad nisam žalio još sam ponosan na svoj doprinos svom gradu , samo zašto je takav rad DEMOKRATIJA ugasila Žalosno ali istinito Sretno i pamet u glavu birajte ljude U vlast koji rade za svoj narod a ne za svoje džepove

ODGOVORITE
Name

grbavci 2

10.06.2014 15:53

Ovo je samo dokaz bahotosti i brezobrazluka jedne vlasti... Nemamo nasipe, a imamo naj skuplji autoput na svijetu, dobru zgradu vlade i u njoj naj skuplje pepeljare(iako je zabranjeno pusenje). Naš Baja se ponaša kao despot i u muci naroda montira snimak kako spasava trudnicu koja je jadna cekala dva sata da dodju kamere i on da se vidi njegovo dobrotorstvo...

ODGOVORITE
Name

Spaja

10.06.2014 16:14

Definitivno nesposobna i lopovska vlast, koja je od fonda za ovakve situacije napravila privatne vile, ponovila se automobilima... i to sve preko nasih ledja! OKTOBAR se blizi!

ODGOVORITE
Name

vlada

10.06.2014 16:15

Nije krivo more,krivi su mornari

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

10.06.2014 17:08

Za poplave je kriv narod, jer živi u Republici Srpskoj! Da se narod odeslio, ne bi bilo krize! A ni Dodika!

ODGOVORITE
Name

Glavaš

10.06.2014 17:17

Mrzim vlast, ali nema vlast ništa sa temom sistem odbrane od poplava. Isti je urađen još u SFRJ, na osnovu mjerenja vodostaja, te njegovog upoređivanja sa količinom padavina (hidrološki modeli). Više-manje, ove se metode koriste na isti način, bilo gdje. Nemojte pretjerivati, nisu Amerikanci krivi baš za sve. Ruku na srce, vlast je kriva kako je odreagovala... sa sistemom odbrana može se tek govoriti u bližoj budućosti. Zato je mnogo važnije ne zaboraviti na događaj i vršiti stalni pritisak na bilo koju vlast - pa ni ova neće do kraja vremena vladati. Pozdrav svima.

ODGOVORITE
Name

Bar da počnemo?

10.06.2014 17:32

Kad bi bar počeli da pravimo nasipe i da ih popravljamo, pa valjda bi ih jednog dana i završili. Ali ko da počne da ih pravi? Anđelić i "Vode"? AHahahahha, kad bi se pravili u kafani, nikakvih problema ne bi bilo, pa jeste li vidjeli kako ga je Dodik ishvalio da je odlično odradio posoa? Dokle će oni ovaj narod da izvinete u zdrav mozak?

ODGOVORITE
Name

maja

10.06.2014 18:45

Vlast naravno! Zasluzuju samo elektricnu stolicu i nista vise.

ODGOVORITE
Name

bog vidi

10.06.2014 18:59

ma ljudi smirimo tenzije kakva vlast pa koliko je toga u naj razvijenijim zemljama pa sila boga nemoli

ODGOVORITE