Помјерено запрашивање комараца

Запрашивање комараца на подручју Добоја, Шамца и Модриче, које је требало да почне вечерас у 18.30 часова, помјерено је за 19.30 часова, на захтјев Савеза удружења пчелара Републике Српске, потврђено је у Институту за јавно здравство.

Република Српска 10.06.2014 | 15:08
 Помјерено запрашивање комараца

Из Института поручују да ће авион, који ће запрашивати општине погођене поплавама са писте у Доњим Андријевцима у Хрватској, полетјети у 19.00 часова.

Савез удружења пчелара Републике Српске затражио је од Министарства здравља и социјалне заштите и Института за јавно здравство да запрашивање комараца, које је најављено за 18.30 часова, буде помјерено за касније вечерас, јер ће у супротном страдати пчеле.

"У овом периоду цвјета липа и њен мирис извлачи пчеле ван из кошница, тако да их је у 18.30 часова немогуће затворити. Проблем је и висока температура ваздуха, због које пчеле не можемо дуго држати затворене, јер ће се угушити", кажу у Савезу.

У Институту истичу да су у Шамац јутрос отишле четири екипе Института као подршка локалном становништву у извођењу дезинфекције терена, а ову општину ће током дана посјетити и вршилац дужности директора Института
Слободан Станић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борац рс

10.06.2014 13:35

Да ли је од Баје добио дозволу за надлијетање насе територије???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица

10.06.2014 20:08

Јесу запрасивали у модрици само гдје је било воде и полава,,крај босне авион се цуо само 10.мин,..и то је то...а остала подруцја немозе се зивјети од комараца...ОПЕТ ОВА ВЛАСТ ЛАЗЕ пе брацо докле висе..........

ОДГОВОРИТЕ