Pomjereno zaprašivanje komaraca

Zaprašivanje komaraca na području Doboja, Šamca i Modriče, koje je trebalo da počne večeras u 18.30 časova, pomjereno je za 19.30 časova, na zahtjev Saveza udruženja pčelara Republike Srpske, potvrđeno je u Institutu za javno zdravstvo.

Republika Srpska 10.06.2014 | 15:08
 Pomjereno zaprašivanje komaraca

Iz Instituta poručuju da će avion, koji će zaprašivati opštine pogođene poplavama sa piste u Donjim Andrijevcima u Hrvatskoj, poletjeti u 19.00 časova.

Savez udruženja pčelara Republike Srpske zatražio je od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo da zaprašivanje komaraca, koje je najavljeno za 18.30 časova, bude pomjereno za kasnije večeras, jer će u suprotnom stradati pčele.

"U ovom periodu cvjeta lipa i njen miris izvlači pčele van iz košnica, tako da ih je u 18.30 časova nemoguće zatvoriti. Problem je i visoka temperatura vazduha, zbog koje pčele ne možemo dugo držati zatvorene, jer će se ugušiti", kažu u Savezu.

U Institutu ističu da su u Šamac jutros otišle četiri ekipe Instituta kao podrška lokalnom stanovništvu u izvođenju dezinfekcije terena, a ovu opštinu će tokom dana posjetiti i vršilac dužnosti direktora Instituta
Slobodan Stanić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

borac rs

10.06.2014 13:35

Da li je od Baje dobio dozvolu za nadlijetanje nase teritorije???

ODGOVORITE
Name

Modrica

10.06.2014 20:08

Jesu zaprasivali u modrici samo gdje je bilo vode i polava,,kraj bosne avion se cuo samo 10.min,..i to je to...a ostala podrucja nemoze se zivjeti od komaraca...OPET OVA VLAST LAZE pe braco dokle vise..........

ODGOVORITE