Обнова од поплава трајаће годинама

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић истакао је да ће процес обнове Српске након поплава трајати годинама и да су финансијске размјере катастрофе, вјероватно, веће од милијарду КМ, што ће негативно утицати на економски раст Републике Српске ове и наредне године.

Република Српска 10.06.2014 | 14:51
Обнова од поплава трајаће годинама

Радојичић се током данашњег разговара у Бањалуци са нерезидентним амбасадором Израела у БиХ Давидом Коеном захвалио амбасадору, институцијама и народу Израела за помоћ коју су упутили у вријеме поплава у Републици Српској и упознао га о првим процјенама и размјерама штете, те са припремљеним и предложеним мјерама за њену санацију.

Коен је изразио саосјећање са грађанима Републике Српске који су погођени елементарном непогодом и упознао Радојичића о намјери Израела да упути додатну помоћ у медицинским средствима и лијековима, у стручном смислу и у неким областима попут пољопривреде и водопривреде, о чему ће разговарати током свог боравка у Српској са другим званичницима.

Он је најавио да ће сутра посјетити и Добој како би идентификовали приоритете за реконструкцију, на којима Израел жели да помогне народу Републике Српске.

Саговорници су размијенили мишљења и о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о новом развоју догађаја на Блиском истоку.

Отварање јеврејског културног центра у Бањалуци, које је било планирано за јуни, одгођено је због елементарне непогоде која је погодила Републику Српску и очекује се да ће бити организовано у
септембру у Бањалуци.

Радојичић и Коен изразили су спремност да наставе развој блиских и пријатељских односа између Републике Српске и Израела.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Слободан

10.06.2014 13:19

Ја једно знам али сигурно. Ви ћете тај процес обнове од поплава оплакивати у затвору. Нећете имати шансу да у том процесу обнове намештате тендере вашим Кумовима и Тајкунима. Ваше време за СНСД-овце је прошло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

10.06.2014 17:12

Нема зиме за ескиме: био Додик са Путином, стижу Руси са лопатама, да кидају блато, а у камионима возе кеш, да могу одма, да купују ново! Све то Додик договорио! Он је толико спосбан, да је сам себе у то увјерио, да је то истина! Ето, то је тај псхилошки лажов! Верује сам себи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

10.06.2014 22:35

Хаха траја це он И висе десетина година зато сто ви немате ресење а паре које сте добили стрпали сте у властите дзепове ко од вас висе иста И оцекује обецање лудом радовање.

ОДГОВОРИТЕ