Obnova od poplava trajaće godinama

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić istakao je da će proces obnove Srpske nakon poplava trajati godinama i da su finansijske razmjere katastrofe, vjerovatno, veće od milijardu KM, što će negativno uticati na ekonomski rast Republike Srpske ove i naredne godine.

Republika Srpska 10.06.2014 | 14:51
Obnova od poplava trajaće godinama

Radojičić se tokom današnjeg razgovara u Banjaluci sa nerezidentnim ambasadorom Izraela u BiH Davidom Koenom zahvalio ambasadoru, institucijama i narodu Izraela za pomoć koju su uputili u vrijeme poplava u Republici Srpskoj i upoznao ga o prvim procjenama i razmjerama štete, te sa pripremljenim i predloženim mjerama za njenu sanaciju.

Koen je izrazio saosjećanje sa građanima Republike Srpske koji su pogođeni elementarnom nepogodom i upoznao Radojičića o namjeri Izraela da uputi dodatnu pomoć u medicinskim sredstvima i lijekovima, u stručnom smislu i u nekim oblastima poput poljoprivrede i vodoprivrede, o čemu će razgovarati tokom svog boravka u Srpskoj sa drugim zvaničnicima.

On je najavio da će sutra posjetiti i Doboj kako bi identifikovali prioritete za rekonstrukciju, na kojima Izrael želi da pomogne narodu Republike Srpske.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o novom razvoju događaja na Bliskom istoku.

Otvaranje jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci, koje je bilo planirano za juni, odgođeno je zbog elementarne nepogode koja je pogodila Republiku Srpsku i očekuje se da će biti organizovano u
septembru u Banjaluci.

Radojičić i Koen izrazili su spremnost da nastave razvoj bliskih i prijateljskih odnosa između Republike Srpske i Izraela.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Slobodan

10.06.2014 13:19

Ja jedno znam ali sigurno. Vi ćete taj proces obnove od poplava oplakivati u zatvoru. Nećete imati šansu da u tom procesu obnove nameštate tendere vašim Kumovima i Tajkunima. Vaše vreme za SNSD-ovce je prošlo.

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

10.06.2014 17:12

Nema zime za eskime: bio Dodik sa Putinom, stižu Rusi sa lopatama, da kidaju blato, a u kamionima voze keš, da mogu odma, da kupuju novo! Sve to Dodik dogovorio! On je toliko sposban, da je sam sebe u to uvjerio, da je to istina! Eto, to je taj pshiloški lažov! Veruje sam sebi!

ODGOVORITE
Name

Milo

10.06.2014 22:35

Haha traja ce on I vise desetina godina zato sto vi nemate resenje a pare koje ste dobili strpali ste u vlastite dzepove ko od vas vise ista I ocekuje obecanje ludom radovanje.

ODGOVORITE