Министар очекује да послодавци повећају плате

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић очекује да ће послодавци одлучити да, као израз солидарности, исплаћују радницима веће плате јер ће им на тај начин омогућити да побољшају и осигурају егзистенцију.

Република Српска 10.06.2014 | 18:22
Министар очекује да послодавци повећају плате

"На тај начин ће помоћи и Републици обезбјеђењем неопходих средстава које кроз буџет користимо за разне потребе, међу којима су и оне нове - помоћ пострадалом народу, привреди и инфраструктури од поплава", рекао је Ђокић на конференцији за новинаре Фонда пензијско-инвалидског осигурања.

Он је нагласио да ће због посљедица од поплава и ради санирања стања друштву у наредним годинама бити потребно све више опште солидарности "сваког човјека на сваком мјесту".

Ђокић је подсјетио да је Влада Српске најавила низ мјера које ће предузимати, а о чему ће бити рјечи на посебној сједници Народне скупштине Српске у петак, 13. јуна.

Он је истакао да ће средства солидарности предвиђена да их издвајају пензионери бити предмет закона који ће бити разматрани на посебној скупштинској сједници.

"Према вриједности средстава, то је скроман, али веома важан чин солидарности пензионера, који ће у зависности од вриједности пензија издвајати од марке до пет КМ", навео је Ђокић.

Он је истакао да је ових дана контактирао пензионере и да није било отпора према оваквој солидарној намјери, нагласивши да то Република Српска много цијени, јер је за пензионера значајна свака марка.

Ђокић је навео да се предвиђа да запослени издвајају солидарни допринос од 1,5 одсто на нето плату, додајући да колико издвоји радник, толику ће вриједност истовремено уплатити и његов послодавац.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

домаци странац

10.06.2014 11:31

Нема струцњака који мозе помоци господину "министарки".

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

10.06.2014 11:38

Хаха на овој фотографији се јасно види колико је заинтересован за оно о чему прича. Човјек је у стању потпуно да се искључи и броји паре док прича бајке раји

ОДГОВОРИТЕ
Name

страшно

10.06.2014 11:43

који дебилизам треба за овакву изјаву-повећање плата уредит зконски по два основа школа+норма и повећат 100 посто плату и све дађзбине који год се послодавац побуни одмах пореска управа пошаље податке суду за доказивање имовине на рачун послодавца у року 15 дана имовина се аутоматски одузима и њом управља република до доношења пресуде као предузеће владе јер то није приватна својина док је сумљиво стечена и у процесу је доказивања који је и процес легализације јер како може бит послодавац има 50 радника и сви на минималцу без обзира на школу пио ћути пореска ћути а пензионера у будућности ће ископавати археолози као експонат далеке прошлости и још такве фирме влада награди подстицајем води једна особа 10 продавница књиге и књиге су преправљане муљање ухваћено продавницу казне а она и даље води књиге и ником не плаћа екстра профит исто адвокатима треба наплатити судија који води поступак и изгуби од странке у стразбуру заједно са тужиоцем треба истјерат са посла доктору коме пацијент умре његовом грешком треба поништит диплому и истјерат напоље полицију на сваком кораку провјерават а не пијанице сједе у полицији дође пијан на посао,,42-пљачке и напокон ухваћен па да су га бабе без ногу хватале нашле би ко је пљачко који су то инспектори радили дај их јавно,,и још се полиција поноси ухватили украдено возило а они га регистровали неколико пута заредом итд-пропаст нема система

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

10.06.2014 11:46

Дјокиц је најуспјеснији миснистар у Влади РС, а то це показати и резултати СП-а на предстојецим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.06.2014 11:49

Овај министар није досадан. Јави се једном годисње. Само пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

10.06.2014 12:30

Ђокић је уз Чубриловића, један од најсмјешнијих министара. Свака изјава је нова провала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јузно Воце

10.06.2014 12:38

Јос један цлан ,,друзине ПИНОКИО"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симона

10.06.2014 15:00

Овај не зна шта прича, чак је обећао посао свој дјеци погинулих бораца, па и то заборавио. Јака му је предизборна кампања. За њега само малоумни могу да гласају. Како се не сјети и укине примања управним одборима, као нпр.у Заводу за слијепа и слабовида лица ''Будућност''у Дервенти, гдје чланови управног одбора имају мјесечно по 400,00 КМ имали сједницу или не. То неће урадити јер је ту члан УО син начелника општине Дервента, син директора Комуналца, кћерка начелника Одјељемја за опште послове, све кадар СНСД и тако у свим структурама. Колико је новца само на тај начин бачено у страначке џепове. Ко не вјерује нека провјери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен75

10.06.2014 16:53

А народ оцекује да ви смањите себи плате и престанете красти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

10.06.2014 17:06

Овај је тотално откачен! Види се му по фаци, да је струно, струно до краја, и једино су му задње речи: "Диж се лебе, да те једем!" Народе, треба кренут у народни устанак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

10.06.2014 17:23

Петре , Петре црни Петре=-О

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

10.06.2014 17:52

Овај је луд, ал скроз. Да има образа реко би да се плате будзетских корисника смање, зависно од висине. Рецимо његова плата би се смањила за 30%. Приватни сектор је ко згољава и оцерупана кокос, која једва презивљава, ал која снесе јаје, а јавни сектор је утовљена, дотјерана и његована кокос, која једе све сто докуци ал никако да снесе јаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

10.06.2014 18:30

Обецање лудом радовање... Сјецам те се мој министре кад си као млад милиционер "сетао" пендрек... ко би рекао да цес догурати до великог партијског сефа мале партије... ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

10.06.2014 20:26

Ма дај не глупирај се висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

супер хик

11.06.2014 06:56

Ста ,оцекује да це послодавци да плате повецају радницима. Ови су мајке ми на неким опасним дрогама.

ОДГОВОРИТЕ