Ministar očekuje da poslodavci povećaju plate

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić očekuje da će poslodavci odlučiti da, kao izraz solidarnosti, isplaćuju radnicima veće plate jer će im na taj način omogućiti da poboljšaju i osiguraju egzistenciju.

Republika Srpska 10.06.2014 | 18:22
Ministar očekuje da poslodavci povećaju plate

"Na taj način će pomoći i Republici obezbjeđenjem neophodih sredstava koje kroz budžet koristimo za razne potrebe, među kojima su i one nove - pomoć postradalom narodu, privredi i infrastrukturi od poplava", rekao je Đokić na konferenciji za novinare Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja.

On je naglasio da će zbog posljedica od poplava i radi saniranja stanja društvu u narednim godinama biti potrebno sve više opšte solidarnosti "svakog čovjeka na svakom mjestu".

Đokić je podsjetio da je Vlada Srpske najavila niz mjera koje će preduzimati, a o čemu će biti rječi na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske u petak, 13. juna.

On je istakao da će sredstva solidarnosti predviđena da ih izdvajaju penzioneri biti predmet zakona koji će biti razmatrani na posebnoj skupštinskoj sjednici.

"Prema vrijednosti sredstava, to je skroman, ali veoma važan čin solidarnosti penzionera, koji će u zavisnosti od vrijednosti penzija izdvajati od marke do pet KM", naveo je Đokić.

On je istakao da je ovih dana kontaktirao penzionere i da nije bilo otpora prema ovakvoj solidarnoj namjeri, naglasivši da to Republika Srpska mnogo cijeni, jer je za penzionera značajna svaka marka.

Đokić je naveo da se predviđa da zaposleni izdvajaju solidarni doprinos od 1,5 odsto na neto platu, dodajući da koliko izdvoji radnik, toliku će vrijednost istovremeno uplatiti i njegov poslodavac.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

10.06.2014 11:31

Nema strucnjaka koji moze pomoci gospodinu "ministarki".

ODGOVORITE
Name

milanm

10.06.2014 11:38

Haha na ovoj fotografiji se jasno vidi koliko je zainteresovan za ono o čemu priča. Čovjek je u stanju potpuno da se isključi i broji pare dok priča bajke raji

ODGOVORITE
Name

strašno

10.06.2014 11:43

koji debilizam treba za ovakvu izjavu-povećanje plata uredit zkonski po dva osnova škola+norma i povećat 100 posto platu i sve dađzbine koji god se poslodavac pobuni odmah poreska uprava pošalje podatke sudu za dokazivanje imovine na račun poslodavca u roku 15 dana imovina se automatski oduzima i njom upravlja republika do donošenja presude kao preduzeće vlade jer to nije privatna svojina dok je sumljivo stečena i u procesu je dokazivanja koji je i proces legalizacije jer kako može bit poslodavac ima 50 radnika i svi na minimalcu bez obzira na školu pio ćuti poreska ćuti a penzionera u budućnosti će iskopavati arheolozi kao eksponat daleke prošlosti i još takve firme vlada nagradi podsticajem vodi jedna osoba 10 prodavnica knjige i knjige su prepravljane muljanje uhvaćeno prodavnicu kazne a ona i dalje vodi knjige i nikom ne plaća ekstra profit isto advokatima treba naplatiti sudija koji vodi postupak i izgubi od stranke u strazburu zajedno sa tužiocem treba istjerat sa posla doktoru kome pacijent umre njegovom greškom treba poništit diplomu i istjerat napolje policiju na svakom koraku provjeravat a ne pijanice sjede u policiji dođe pijan na posao,,42-pljačke i napokon uhvaćen pa da su ga babe bez nogu hvatale našle bi ko je pljačko koji su to inspektori radili daj ih javno,,i još se policija ponosi uhvatili ukradeno vozilo a oni ga registrovali nekoliko puta zaredom itd-propast nema sistema

ODGOVORITE
Name

marko

10.06.2014 11:46

Djokic je najuspjesniji misnistar u Vladi RS, a to ce pokazati i rezultati SP-a na predstojecim izborima.

ODGOVORITE
Name

Istina

10.06.2014 11:49

Ovaj ministar nije dosadan. Javi se jednom godisnje. Samo pred izbore.

ODGOVORITE
Name

Сотир Српско Сарајево

10.06.2014 12:30

Ђокић је уз Чубриловића, један од најсмјешнијих министара. Свака изјава је нова провала.

ODGOVORITE
Name

Juzno Voce

10.06.2014 12:38

Jos jedan clan ,,druzine PINOKIO"!!!

ODGOVORITE
Name

Simona

10.06.2014 15:00

Ovaj ne zna šta priča, čak je obećao posao svoj djeci poginulih boraca, pa i to zaboravio. Jaka mu je predizborna kampanja. Za njega samo maloumni mogu da glasaju. Kako se ne sjeti i ukine primanja upravnim odborima, kao npr.u Zavodu za slijepa i slabovida lica ''Budućnost''u Derventi, gdje članovi upravnog odbora imaju mjesečno po 400,00 KM imali sjednicu ili ne. To neće uraditi jer je tu član UO sin načelnika opštine Derventa, sin direktora Komunalca, kćerka načelnika Odjeljemja za opšte poslove, sve kadar SNSD i tako u svim strukturama. Koliko je novca samo na taj način bačeno u stranačke džepove. Ko ne vjeruje neka provjeri.

ODGOVORITE
Name

Slaven75

10.06.2014 16:53

A narod ocekuje da vi smanjite sebi plate i prestanete krasti!

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

10.06.2014 17:06

Ovaj je totalno otkačen! Vidi se mu po faci, da je struno, struno do kraja, i jedino su mu zadnje reči: "Diž se lebe, da te jedem!" Narode, treba krenut u narodni ustanak!

ODGOVORITE
Name

zvornik

10.06.2014 17:23

Petre , Petre crni Petre=-O

ODGOVORITE
Name

neko

10.06.2014 17:52

Ovaj je lud, al skroz. Da ima obraza reko bi da se plate budzetskih korisnika smanje, zavisno od visine. Recimo njegova plata bi se smanjila za 30%. Privatni sektor je ko zgoljava i ocerupana kokos, koja jedva prezivljava, al koja snese jaje, a javni sektor je utovljena, dotjerana i njegovana kokos, koja jede sve sto dokuci al nikako da snese jaje.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

10.06.2014 18:30

Obecanje ludom radovanje... Sjecam te se moj ministre kad si kao mlad milicioner "setao" pendrek... ko bi rekao da ces dogurati do velikog partijskog sefa male partije... ha ha ha

ODGOVORITE
Name

pero

10.06.2014 20:26

Ma daj ne glupiraj se vise.

ODGOVORITE
Name

super hik

11.06.2014 06:56

Sta ,ocekuje da ce poslodavci da plate povecaju radnicima. Ovi su majke mi na nekim opasnim drogama.

ODGOVORITE