Град затражио одгађање враћања кредита

Градска управа у Бијељини затражила је данас од банака одгоду од годину дана за враћање кредита за становништво, привреднике и локалну заједницу угрожену катастрофалним поплавама.

Република Српска 10.06.2014 | 12:37
Град затражио одгађање враћања кредита

Након састанка са представницима 16 банака које послују у Бијељини, градоначелник Мићо Мићић рекао је новинарима да се на овај начин покушава спријечити проблем са отплатом задужења у подручју гдје је
поплавом угрожено више од 7.000 породица и 260 привредних субјеката.

Он је најавио да ће се, на препоруку банкара, градска управа са овимзахтјевом обратити Агенцији за банкарство и Влади Републике Српске, а сваки појединачни дужник треба и лично да се обрати банци у којој има
кредит.

Директор Павловић банке Александар Вићановић рекао је новинарима да први корак за помоћ угроженима од поплава треба да направе Регулаторна агенција за банкарство и Централна банка, како би се релаксирали
нормативни акти и обавезе банака.

Према његовим ријечима, банке су сигурно спремне за помоћ становништву, привредницима и јединицама локалне самоуправе, али регулатори морају да за то створе услове.

Вићановић очекује да ће идентична рјешења у овом случају постићи и Србија и Хрватска, односно цијела регија погођена катастрофалним поплавама.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Љут и бијесан

10.06.2014 12:04

Овај Мићо можда некад омане са изјавом, али кад треба зна знање и бори се да сачува ону своју Семберију. Колики су му подочњаци, ако је тај спавао три ноћи нормално од како је почело ово. Све ми се чини да ћу гласати за њега кад буду избори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аферим!

10.06.2014 12:08

Мићић је прогласио ванредно стање дан уочи поплава, а не као баксузи из владе што су одбијали да се суоче са ситуацијом кад је свим абило јасно каква је пропаст, тако и ово сад, не чека да банке почну да плијене оно мало сиротиње што је остало, јел вам се чини господо социјалдемокирати да је то одговороно понашање? Никад више Саво гласати за вас неће, куд се и зезнух два пута, насиједајући на ваше празне приче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.06.2014 06:47

Ма браво Саво, само да вас је мало висе...

ОДГОВОРИТЕ