Grad zatražio odgađanje vraćanja kredita

Gradska uprava u Bijeljini zatražila je danas od banaka odgodu od godinu dana za vraćanje kredita za stanovništvo, privrednike i lokalnu zajednicu ugroženu katastrofalnim poplavama.

Republika Srpska 10.06.2014 | 12:37
Grad zatražio odgađanje vraćanja kredita

Nakon sastanka sa predstavnicima 16 banaka koje posluju u Bijeljini, gradonačelnik Mićo Mićić rekao je novinarima da se na ovaj način pokušava spriječiti problem sa otplatom zaduženja u području gdje je
poplavom ugroženo više od 7.000 porodica i 260 privrednih subjekata.

On je najavio da će se, na preporuku bankara, gradska uprava sa ovimzahtjevom obratiti Agenciji za bankarstvo i Vladi Republike Srpske, a svaki pojedinačni dužnik treba i lično da se obrati banci u kojoj ima
kredit.

Direktor Pavlović banke Aleksandar Vićanović rekao je novinarima da prvi korak za pomoć ugroženima od poplava treba da naprave Regulatorna agencija za bankarstvo i Centralna banka, kako bi se relaksirali
normativni akti i obaveze banaka.

Prema njegovim riječima, banke su sigurno spremne za pomoć stanovništvu, privrednicima i jedinicama lokalne samouprave, ali regulatori moraju da za to stvore uslove.

Vićanović očekuje da će identična rješenja u ovom slučaju postići i Srbija i Hrvatska, odnosno cijela regija pogođena katastrofalnim poplavama.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ljut i bijesan

10.06.2014 12:04

Ovaj Mićo možda nekad omane sa izjavom, ali kad treba zna znanje i bori se da sačuva onu svoju Semberiju. Koliki su mu podočnjaci, ako je taj spavao tri noći normalno od kako je počelo ovo. Sve mi se čini da ću glasati za njega kad budu izbori!

ODGOVORITE
Name

Aferim!

10.06.2014 12:08

Mićić je proglasio vanredno stanje dan uoči poplava, a ne kao baksuzi iz vlade što su odbijali da se suoče sa situacijom kad je svim abilo jasno kakva je propast, tako i ovo sad, ne čeka da banke počnu da plijene ono malo sirotinje što je ostalo, jel vam se čini gospodo socijaldemokirati da je to odgovorono ponašanje? Nikad više Savo glasati za vas neće, kud se i zeznuh dva puta, nasijedajući na vaše prazne priče!

ODGOVORITE
Name

Ja

11.06.2014 06:47

Ma bravo Savo, samo da vas je malo vise...

ODGOVORITE