Лас Вегас: Расисти убили полицајца из БиХ

Полицајац Игор Солдо (31) из БиХ убијен је заједно са колегом Алином Беком (42) приликом пуцњаве у пицерији у америчком граду Лас Вегас, пренијели су амерички медији.

Свијет 10.06.2014 | 08:00
Лас Вегас: Расисти убили полицајца из БиХ

Солдо је иначе поријеклом из Јабланице, а њега и колегу у недјељу увече убили су амерички расисти познати под називом "Wхите супремацистс", а осим њих, убили су још једну жену и затим извршили самоубиство.

Игор Солдо је 1995. године избјегао из БиХ у град Линколн у америчкој држави Невада. У почетку је радио као чувар у окружном затвору Ланкестеру у Небраски, да би се затим 2006. године запослио као полицајац у Метро полицији у Лас Вегасу. Његов брат и снаха су такође полицајци. Иза Солде остале су жена и беба.

Напад се десио у недјељу око 11.30 часова када су поменути полицајци дошли у пицерије да вечерају. У једном тренутку у пицерији су ушли мушкарац и жена. Потом је жена пришла Солди који је био код апарата за сок и заједно са саучесником узвикнула: Ово је почетак револуције, те је пуцала Солди у главу с леђа.

Други полицајац је затим почео да пуца на њих, али су и њега убили. Потом су пришли тијелима и склонили оружје од њих, те поскидали полицијске значке и друга обиљежја. Тијела убијених покрили су жутом заставом на којој је била насликана увијена змија и на којој је писало "Немој ме газити".

Убице су затим претрчале преко пута у маркет "Вал март" одакле су размјењивали ватру са полицијом.
Према полицијским информацијама, мушкарац је затим убио жену, а послије тога починио је самоубиство. Када је полиција ушла у маркет поред тијела је пронашла торбу, за коју су сумњали да се у њој налази бомба, али је детаљним прегледом утврђено да је нема.

Полиција није објавила идентитет убица. Према изјавама њихових комшија, у питању је брачни пар и често су се облачили у војне униформе, стално су причали о теоријама завјере како треба убити полицајце, а у њиховом стану виђали су нацистичке симболе. Испричали су и да сумњају да су користили дроге.

Коментари / 0

Оставите коментар