Почиње запрашивање комараца у Српској

Коначно почиње запрашивање комараца. У уторак око 18.30 авион пољеће са аеродрома у Хрватској и креће се са дезинсекцијом на неколико релација.

Република Српска 09.06.2014 | 22:10
Почиње запрашивање комараца у Српској

Институт за јавно здравство Српске формирао је тим од пет епидемиолога који ће свакодневно бити на аеродрому и пратити које се средство корисити и која количина.

Влади РС редовоно ће се подносити извјештај са лица мјеста.

Договрено је да се са запрашивањем прво крене од Модриче, Шамца и Добоја. Институт за јавно здравство је у међувремену набавио 4.000 литара средстава за дезинсекцију комараца и других инсеката.
 
Епидемиолози, тврде, да нам не пријети грозница западног Нила, коју преносе комарци. Иако су се појавили тиграсти комарци који су наводно опасни, из Института поручују да нема мјеста паници.

Из института посебно упозоравају све грађане, инспекцијске и ватрогасне службе, полицију у наведеним општинама да прије запрашивања комараца обавезно предузме мјере заштите.

Особе са хроничним болестима требало би да да бораве у затвореном простору због  директног утицаја средстава која ће се распршивати. Посебно треба заштитити храну, пчеле и домаће животиње које би требало у затвореном простору држати 12 сати након запрашивања комараца.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВЕЉА

09.06.2014 20:42

Па и за поплаве су рекли да нема мјеста паници, видите шта се десило. Овде су на власти велики стручњаци па нема проблема Нил и тако томе слично. Само опуштено а комарци ко роде што вели РАДОВАН ИИИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лисо

09.06.2014 21:18

лазете ко пси па народ поједосе комарци Каки сте ви лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

мојсије

10.06.2014 03:04

Поцните висе , поједосе ме

ОДГОВОРИТЕ