Počinje zaprašivanje komaraca u Srpskoj

Konačno počinje zaprašivanje komaraca. U utorak oko 18.30 avion poljeće sa aerodroma u Hrvatskoj i kreće se sa dezinsekcijom na nekoliko relacija.

Republika Srpska 09.06.2014 | 22:10
Počinje zaprašivanje komaraca u Srpskoj

Institut za javno zdravstvo Srpske formirao je tim od pet epidemiologa koji će svakodnevno biti na aerodromu i pratiti koje se sredstvo korisiti i koja količina.

Vladi RS redovono će se podnositi izvještaj sa lica mjesta.

Dogovreno je da se sa zaprašivanjem prvo krene od Modriče, Šamca i Doboja. Institut za javno zdravstvo je u međuvremenu nabavio 4.000 litara sredstava za dezinsekciju komaraca i drugih insekata.
 
Epidemiolozi, tvrde, da nam ne prijeti groznica zapadnog Nila, koju prenose komarci. Iako su se pojavili tigrasti komarci koji su navodno opasni, iz Instituta poručuju da nema mjesta panici.

Iz instituta posebno upozoravaju sve građane, inspekcijske i vatrogasne službe, policiju u navedenim opštinama da prije zaprašivanja komaraca obavezno preduzme mjere zaštite.

Osobe sa hroničnim bolestima trebalo bi da da borave u zatvorenom prostoru zbog  direktnog uticaja sredstava koja će se raspršivati. Posebno treba zaštititi hranu, pčele i domaće životinje koje bi trebalo u zatvorenom prostoru držati 12 sati nakon zaprašivanja komaraca.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VELJA

09.06.2014 20:42

Pa i za poplave su rekli da nema mjesta panici, vidite šta se desilo. Ovde su na vlasti veliki stručnjaci pa nema problema Nil i tako tome slično. Samo opušteno a komarci ko rode što veli RADOVAN III.

ODGOVORITE
Name

liso

09.06.2014 21:18

lazete ko psi pa narod pojedose komarci Kaki ste vi lopovi

ODGOVORITE
Name

mojsije

10.06.2014 03:04

Pocnite vise , pojedose me

ODGOVORITE