Штета у друмском и жељезничком саобраћају 130 милиона

Према првим, прелиминарним, процјенама штета од поплава у друмском и жељезничком саобраћају у Републици Српској  је већа од 130 милиона марака.

Република Српска 09.06.2014 | 19:38
Штета у друмском и жељезничком саобраћају 130 милиона

Посљедице поплава прво ће се санирати на магистралним и регионалним путним правцима, а жељезничка инфраструктуира ће се прво обновити на оним пругама које су од виталног значаја за привреду. Изјавио је ово министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић након састанка са представницима Привредне коморе и Удружења превозника за унутрашњи И међународни транспорт Српске.

Поплаве незапамћених размјера на овим просторима иза себе су оставиле штету од 80 милиона марака у друмском  И 50 милиона марака у жељезничком саобраћају. Показале су то прелиминарне процјене штете. 

Прво ће се, како је нагласио ресорни министар санирати магистрални и регионални путни правци, као и пруге које  су од виталног значаја за привреду, као што је то случај са пругом према зеничкој Жељезари.

Док пруга није санирана, руда из Омарске до Зенице је стизала камионима. Превозници су током и након поплава своју хуманост исказали и кроз превоз хуманитарне помоћи, превозу лица и одвозу смећа, зашто су им у ресорном министарству уручене захвалнице.

Кад је ријеч о ослобађању превозника од одређених плаћања или пружања подршке, Чубриловић је истакао да је неопходно сачекати да Народна скупштина усвоји одређене законе, те да их затим треба усагласити на  нивоу БиХ, прије свега, због, како је Чубриловић констатовао, заједничког индиректног опорезивања.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бања Лука

09.06.2014 18:41

Знаћи опет смо лидери у региону, сада по штетама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в.09.06.2014

09.06.2014 20:35

таман вама талико треба да се мало опоравите баја чубриловић павићу жељки и осталим криминалцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

10.06.2014 14:00

НИ МАЊЕ СТРАНКЕ НИ ВЕЋИХ ЛОПОВА ОД ДНС-А. СВЕ СТЕ УНИШТИЛИ ПУТЕВЕ, ВОДЕ, ЖЕЉЕЗНИЦЕ, ПОШТЕ МОРАЋЕТЕ ОДГОВАРАТИ.

ОДГОВОРИТЕ