Šteta u drumskom i željezničkom saobraćaju 130 miliona

Prema prvim, preliminarnim, procjenama šteta od poplava u drumskom i željezničkom saobraćaju u Republici Srpskoj  je veća od 130 miliona maraka.

Republika Srpska 09.06.2014 | 19:38
Šteta u drumskom i željezničkom saobraćaju 130 miliona

Posljedice poplava prvo će se sanirati na magistralnim i regionalnim putnim pravcima, a željeznička infrastruktuira će se prvo obnoviti na onim prugama koje su od vitalnog značaja za privredu. Izjavio je ovo ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore i Udruženja prevoznika za unutrašnji I međunarodni transport Srpske.

Poplave nezapamćenih razmjera na ovim prostorima iza sebe su ostavile štetu od 80 miliona maraka u drumskom  I 50 miliona maraka u željezničkom saobraćaju. Pokazale su to preliminarne procjene štete. 

Prvo će se, kako je naglasio resorni ministar sanirati magistralni i regionalni putni pravci, kao i pruge koje  su od vitalnog značaja za privredu, kao što je to slučaj sa prugom prema zeničkoj Željezari.

Dok pruga nije sanirana, ruda iz Omarske do Zenice je stizala kamionima. Prevoznici su tokom i nakon poplava svoju humanost iskazali i kroz prevoz humanitarne pomoći, prevozu lica i odvozu smeća, zašto su im u resornom ministarstvu uručene zahvalnice.

Kad je riječ o oslobađanju prevoznika od određenih plaćanja ili pružanja podrške, Čubrilović je istakao da je neophodno sačekati da Narodna skupština usvoji određene zakone, te da ih zatim treba usaglasiti na  nivou BiH, prije svega, zbog, kako je Čubrilović konstatovao, zajedničkog indirektnog oporezivanja.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

09.06.2014 18:41

Znaći opet smo lideri u regionu, sada po štetama.

ODGOVORITE
Name

maja v.09.06.2014

09.06.2014 20:35

taman vama taliko treba da se malo oporavite baja čubrilović paviću željki i ostalim kriminalcima

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

10.06.2014 14:00

NI MANJE STRANKE NI VEĆIH LOPOVA OD DNS-A. SVE STE UNIŠTILI PUTEVE, VODE, ŽELJEZNICE, POŠTE MORAĆETE ODGOVARATI.

ODGOVORITE