Смјењују Вука Бојовића?

Иван Сочо, секретар за пољопривреду Београда и однедавно председник Скупштине Зоо врта, сутра ће са градским челницима разговарати о смени Вука Бојовића, сазнаје “Блиц”.

Србија 09.06.2014 | 09:01
Смјењују Вука Бојовића?

Након што су се за мање од месец дана у београдском зоо-врту догодила два инцидента са вуком, градска власт размишља о његовој смени.

Формално имају проблема да то спроведу, па планирају да првог човека зоо-врта позову да сам поднесе оставку.

Прво је на Ускрс, 20. априла, поларни десетомесечни вук, којег је волонтерка шетала на повоцу, огребао двогодишњу К.В. Само две недеље касније из кавеза је побегао сиво-бели вук:

"Тачно је да ћемо се састати и разматрати рад зоо-врта. Пропуста је било, али је неозбиљно да сада говорим о евентуалној оставци Бојовића када сам тек пре недељу дана постављен на место директорка Скупштине зоо-врта", одговара Сочо за "Блиц".

Нова власт у граду је открила бројне пропусте у зоо-врту, од тога да ово предузеће не издаје фискалне рачуне за карте до тога да немају тачан попис животиња, да се не зна како се купују животиње и храна, те да чак ни кавези нису у власништву зоо-врта.

Ипак, власт у Београду још нема ниједног кандидата који би могао да замени Бојовића а који се иоле разуме у то како зоо-врт функционише. Једна од идеја је и да зоо-врт припоје градском јавном предузећу "Београдска тврђава", где би заменик директора тог предузећа био и директор зоо-врта.

Међутим, поставља се питање колико би и то решење било добра замена за Вука који је већ 28 година на челу зоо-врта, наводи "Блиц".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Буша

09.06.2014 07:24

Одавно му је било вријеме да се склони са те функције. Онакав инцидент се несмије десити ни под разно. Недо Бог да је моје дијете напао вук и то у пратњи РАДНИКА тог золошког врта,........................

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

09.06.2014 09:53

Само смјењујете оне који су несто оцували.Није Бојовић дузан да затвара кавезе.Сјетите се бомбардовања колика је била улазница цигла или кост

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

09.06.2014 12:17

Не сматрам се баш паметним али мислим да у Србији нема човјека који му је ни ди кољена што се тог посла тиче. То са вуком јесте пропуст али смијенити Бојовића због тога је ван сваке памети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ребуса

09.06.2014 14:00

Па све смијенити сто ваља а нек додју неспособни па це нас вукови уједати по граду,није он крив сто су радници неодговорни на послу

ОДГОВОРИТЕ