Smjenjuju Vuka Bojovića?

Ivan Sočo, sekretar za poljoprivredu Beograda i odnedavno predsednik Skupštine Zoo vrta, sutra će sa gradskim čelnicima razgovarati o smeni Vuka Bojovića, saznaje “Blic”.

Srbija 09.06.2014 | 09:01
Smjenjuju Vuka Bojovića?

Nakon što su se za manje od mesec dana u beogradskom zoo-vrtu dogodila dva incidenta sa vukom, gradska vlast razmišlja o njegovoj smeni.

Formalno imaju problema da to sprovedu, pa planiraju da prvog čoveka zoo-vrta pozovu da sam podnese ostavku.

Prvo je na Uskrs, 20. aprila, polarni desetomesečni vuk, kojeg je volonterka šetala na povocu, ogrebao dvogodišnju K.V. Samo dve nedelje kasnije iz kaveza je pobegao sivo-beli vuk:

"Tačno je da ćemo se sastati i razmatrati rad zoo-vrta. Propusta je bilo, ali je neozbiljno da sada govorim o eventualnoj ostavci Bojovića kada sam tek pre nedelju dana postavljen na mesto direktorka Skupštine zoo-vrta", odgovara Sočo za "Blic".

Nova vlast u gradu je otkrila brojne propuste u zoo-vrtu, od toga da ovo preduzeće ne izdaje fiskalne račune za karte do toga da nemaju tačan popis životinja, da se ne zna kako se kupuju životinje i hrana, te da čak ni kavezi nisu u vlasništvu zoo-vrta.

Ipak, vlast u Beogradu još nema nijednog kandidata koji bi mogao da zameni Bojovića a koji se iole razume u to kako zoo-vrt funkcioniše. Jedna od ideja je i da zoo-vrt pripoje gradskom javnom preduzeću "Beogradska tvrđava", gde bi zamenik direktora tog preduzeća bio i direktor zoo-vrta.

Međutim, postavlja se pitanje koliko bi i to rešenje bilo dobra zamena za Vuka koji je već 28 godina na čelu zoo-vrta, navodi "Blic".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Buša

09.06.2014 07:24

Odavno mu je bilo vrijeme da se skloni sa te funkcije. Onakav incident se nesmije desiti ni pod razno. Nedo Bog da je moje dijete napao vuk i to u pratnji RADNIKA tog zološkog vrta,........................

ODGOVORITE
Name

niko

09.06.2014 09:53

Samo smjenjujete one koji su nesto ocuvali.Nije Bojović duzan da zatvara kaveze.Sjetite se bombardovanja kolika je bila ulaznica cigla ili kost

ODGOVORITE
Name

ДрАган

09.06.2014 12:17

Не сматрам се баш паметним али мислим да у Србији нема човјека који му је ни ди кољена што се тог посла тиче. То са вуком јесте пропуст али смијенити Бојовића због тога је ван сваке памети!

ODGOVORITE
Name

Rebusa

09.06.2014 14:00

Pa sve smijeniti sto valja a nek dodju nesposobni pa ce nas vukovi ujedati po gradu,nije on kriv sto su radnici neodgovorni na poslu

ODGOVORITE