У Србији 279 улица носи Титово име

Према подацима Републичког геодетског завода у Србији чак 279 улица у 65 општина носи назив "Маршала Тита". На ободу Београда, Титово име носи седам улица.

Србија 09.06.2014 | 08:44
У Србији 279 улица носи Титово име

Да нисмо заборавили Броза баш преко ноћи (како се мисли) најбоље показује податак Републичког геодетског завода према којем у Србији чак 279 улица носи назив “Маршала Тита”.

Улице са овим носталгичним називом су према њиховим наводима распоређене у чак 65 општина, између осталог у: Пироту, Сокобањи, Лозници, Малом Црнићу, Мајданпеку, Великом Градишту, Новом Бечеју, Бачкој Тополи, Шиду, Варварину, Соко Бањи, Вршцу, Лесковцу, Инђији, Кладову, Шапцу, Пожаревцу, Кули, Зрењанину, Сремској Митровици.

На ободу Београда, Титово име носи чак седам улица, а интересантно је да ниједна од 279 поменутих улица никада није носила (очигледно од самог старта непопуларно) пуно Маршалово име – “Јосип Броз Тито“.

Ове улице се налазе у Палилули (насеља Сланци и Палилула), Гроцкој (насеља Умчари, Брестовик, Болеч и Заклопача), Барајеву (насеље Мељак).

При разврставању улица просто упада у очи да се ниједна од поменутих Маршалових улица не налази у централној зони града. Све су некако “скрајнуте”.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миховил

09.06.2014 07:15

Нико нам није крив што смо у РС-ој све улице са ТИТОВИМ именом преименовали. То је одраз културе и немој да нам буде криво што улице са ТИТОВИМ именом у СРБИЈИ нису измјењена, јер је то воља ГРАЂАНА у СРБИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аркона

09.06.2014 08:29

Срби воле своје злочинце, довољан је само Алчибард а да не помињем књигу "ватиканске убице" од Ромере, гдје се описује и његова улога. Дакле исто тако могу да их преименују у Павелић, циљу последице су исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајаковски

09.06.2014 12:29

како вријеме пролази, све се више показује да је Броз погријешио само у једном, што је пуни голи оток а не рјешавао по кратком поступку као друг стаљин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.06.2014 13:56

Зато и јесмо у оваквим говнима сто улице носе устаска имена и волимо висе Хрвате и швабе него родјеног брата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

10.06.2014 09:31

Тито је то зарадио!! Мене само цуди сто у Босни нису поцели давати улице по Швабама, Французима и Русима!! Улице Ангеле или Холландеа или Путина Или Обама стреетс и то звуци добро само нека није Насе!!!

ОДГОВОРИТЕ