U Srbiji 279 ulica nosi Titovo ime

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda u Srbiji čak 279 ulica u 65 opština nosi naziv "Maršala Tita". Na obodu Beograda, Titovo ime nosi sedam ulica.

Srbija 09.06.2014 | 08:44
U Srbiji 279 ulica nosi Titovo ime

Da nismo zaboravili Broza baš preko noći (kako se misli) najbolje pokazuje podatak Republičkog geodetskog zavoda prema kojem u Srbiji čak 279 ulica nosi naziv “Maršala Tita”.

Ulice sa ovim nostalgičnim nazivom su prema njihovim navodima raspoređene u čak 65 opština, između ostalog u: Pirotu, Sokobanji, Loznici, Malom Crniću, Majdanpeku, Velikom Gradištu, Novom Bečeju, Bačkoj Topoli, Šidu, Varvarinu, Soko Banji, Vršcu, Leskovcu, Inđiji, Kladovu, Šapcu, Požarevcu, Kuli, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici.

Na obodu Beograda, Titovo ime nosi čak sedam ulica, a interesantno je da nijedna od 279 pomenutih ulica nikada nije nosila (očigledno od samog starta nepopularno) puno Maršalovo ime – “Josip Broz Tito“.

Ove ulice se nalaze u Paliluli (naselja Slanci i Palilula), Grockoj (naselja Umčari, Brestovik, Boleč i Zaklopača), Barajevu (naselje Meljak).

Pri razvrstavanju ulica prosto upada u oči da se nijedna od pomenutih Maršalovih ulica ne nalazi u centralnoj zoni grada. Sve su nekako “skrajnute”.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mihovil

09.06.2014 07:15

Niko nam nije kriv što smo u RS-oj sve ulice sa TITOVIM imenom preimenovali. To je odraz kulture i nemoj da nam bude krivo što ulice sa TITOVIM imenom u SRBIJI nisu izmjenjena, jer je to volja GRAĐANA u SRBIJI.

ODGOVORITE
Name

Аркона

09.06.2014 08:29

Срби воле своје злочинце, довољан је само Алчибард а да не помињем књигу "ватиканске убице" од Ромере, гдје се описује и његова улога. Дакле исто тако могу да их преименују у Павелић, циљу последице су исте.

ODGOVORITE
Name

majakovski

09.06.2014 12:29

kako vrijeme prolazi, sve se više pokazuje da je Broz pogriješio samo u jednom, što je puni goli otok a ne rješavao po kratkom postupku kao drug staljin.

ODGOVORITE
Name

Md

09.06.2014 13:56

Zato i jesmo u ovakvim govnima sto ulice nose ustaska imena i volimo vise Hrvate i švabe nego rodjenog brata.

ODGOVORITE
Name

Roki

10.06.2014 09:31

Tito je to zaradio!! Mene samo cudi sto u Bosni nisu poceli davati ulice po Švabama, Francuzima i Rusima!! Ulice Angele ili Hollandea ili Putina Ili Obama streets i to zvuci dobro samo neka nije Nase!!!

ODGOVORITE