Напредна Српска: На изборе као Нова Српска!

Странка напредна Српска ће на општим изборима у БиХ у октобру изаћи под називом странка Нова Српска – НС, одлучено је данас на конвенцији у Источном Сарајеву.

Србија 09.06.2014 | 08:13
Напредна Српска: На изборе као Нова Српска!

Предсједник ове странке Адам Шукало рекао је да је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ онемогућила излазак на изборе под називом Странка напредна Српска и оцијенио да је том одлуком „учињен преседан".

„Имамо проблеме као ниједна политичка организација у БиХ, јер се против нас води специјални рат у Републици Српској и БиХ у којој учествују низ политичких организација, поједини медији, али и институција која врши мониторинг изборног процеса у БиХ која је у јеку изборне кампање забранила странци да користи оно по чему је препознатљива, а то је наша веза са напредњацима у Србији", тврди Шукало.

Шукало је рекао да се ова странка залаже за промјене у Републици Српској и да има неких четири одсто подршке у јавном мњењу. Он сматра да је „читав овај процес у вези са називом смишљен да би се то зауставило".

„Бољи смо од свих који нам намјештају различите смицалице и препреке, а бићемо и бољи и од ЦИК-а БиХ, јер ћемо се квалификовати за неопходне промјене у Републици Српској", поручио је Шукало.

Шукало је напоменуо да је још прошле године у Агенцији за интелектуалну својину покренуо поступак заштите лога и назива странке, те да му је чудно да не постоји минимална координација међу институцијама БиХ.

На конвенцији у Источном Сарајеву присуствовали су лидер ДНС-а Марко Павић и генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић, који су Странци напредна Српска и коалицији центара пожељели најбољи могући изборни резултат.

Гост конвенције из Србије био је члан Главног одбора Српске напредне странке Радован Врачевић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милојко

09.06.2014 06:56

Шукало немаш ти никакве везе са Вучићевим напредњацима у Србији, Бог да ти дао памет или и то мало одузме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола91

09.06.2014 07:38

Шукалова веза са Вучићем је као моја са Бил Гејтсом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

09.06.2014 07:43

Ово је само доказ каква се политика води и које води у овој јадној и напаћеној држави... Овом народу је потребна једна велика метла да се почисте овакви и њему слични са било какве сцене друштвеног и политичког живота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

09.06.2014 09:00

Боље би пристајало најновија СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВА СНАГА

09.06.2014 11:25

Сукало мозе да једини парира овом резиму.ПОДРСКА АДАМУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

09.06.2014 11:43

Овај цовек је толико смијесан да је мене срамота његове срамоте. Избацили га из Напредњака, основао квази напредњаке, тој странци забранили рад и сада 4 мјесеца пред изборе прави неку 'нову' странку. Јадно

ОДГОВОРИТЕ