Napredna Srpska: Na izbore kao Nova Srpska!

Stranka napredna Srpska će na opštim izborima u BiH u oktobru izaći pod nazivom stranka Nova Srpska – NS, odlučeno je danas na konvenciji u Istočnom Sarajevu.

Srbija 09.06.2014 | 08:13
Napredna Srpska: Na izbore kao Nova Srpska!

Predsjednik ove stranke Adam Šukalo rekao je da je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH onemogućila izlazak na izbore pod nazivom Stranka napredna Srpska i ocijenio da je tom odlukom „učinjen presedan".

„Imamo probleme kao nijedna politička organizacija u BiH, jer se protiv nas vodi specijalni rat u Republici Srpskoj i BiH u kojoj učestvuju niz političkih organizacija, pojedini mediji, ali i institucija koja vrši monitoring izbornog procesa u BiH koja je u jeku izborne kampanje zabranila stranci da koristi ono po čemu je prepoznatljiva, a to je naša veza sa naprednjacima u Srbiji", tvrdi Šukalo.

Šukalo je rekao da se ova stranka zalaže za promjene u Republici Srpskoj i da ima nekih četiri odsto podrške u javnom mnjenju. On smatra da je „čitav ovaj proces u vezi sa nazivom smišljen da bi se to zaustavilo".

„Bolji smo od svih koji nam namještaju različite smicalice i prepreke, a bićemo i bolji i od CIK-a BiH, jer ćemo se kvalifikovati za neophodne promjene u Republici Srpskoj", poručio je Šukalo.

Šukalo je napomenuo da je još prošle godine u Agenciji za intelektualnu svojinu pokrenuo postupak zaštite loga i naziva stranke, te da mu je čudno da ne postoji minimalna koordinacija među institucijama BiH.

Na konvenciji u Istočnom Sarajevu prisustvovali su lider DNS-a Marko Pavić i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić, koji su Stranci napredna Srpska i koaliciji centara poželjeli najbolji mogući izborni rezultat.

Gost konvencije iz Srbije bio je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Radovan Vračević.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milojko

09.06.2014 06:56

Šukalo nemaš ti nikakve veze sa Vučićevim naprednjacima u Srbiji, Bog da ti dao pamet ili i to malo oduzme.

ODGOVORITE
Name

Nikola91

09.06.2014 07:38

Šukalova veza sa Vučićem je kao moja sa Bil Gejtsom.

ODGOVORITE
Name

istina

09.06.2014 07:43

Ovo je samo dokaz kakva se politika vodi i koje vodi u ovoj jadnoj i napaćenoj državi... Ovom narodu je potrebna jedna velika metla da se počiste ovakvi i njemu slični sa bilo kakve scene društvenog i političkog života...

ODGOVORITE
Name

Kontra

09.06.2014 09:00

Bolje bi pristajalo najnovija SNSD!

ODGOVORITE
Name

NOVA SNAGA

09.06.2014 11:25

Sukalo moze da jedini parira ovom rezimu.PODRSKA ADAMU

ODGOVORITE
Name

Tuga

09.06.2014 11:43

Ovaj covek je toliko smijesan da je mene sramota njegove sramote. Izbacili ga iz Naprednjaka, osnovao kvazi naprednjake, toj stranci zabranili rad i sada 4 mjeseca pred izbore pravi neku 'novu' stranku. Jadno

ODGOVORITE