Ти си мој највећи противник у животу. Ђоковић: Свака част Рафи

Новак: Присуствујемо невероватном тренутку да један тенисер освоји девет титула на Френч опену. Рафаел: Сви знате колико ми значи игра на Ролан Гаросу.

Сузе и тужан поглед ка трибинама Новака Ђоковића по завршетку финала Ролан Гароса рекли су све. Наш најбољи тенисер ни ове године није успео да разбије "клетву" на париској шљаци и сруши несаломивог Рафаела Надала - 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Свијет 09.06.2014 | 07:00
Ти си мој највећи противник у животу. Ђоковић: Свака част Рафи

Изгубио је меч после три и по сата жестоке борбе на стадиону "Филип Шатрије", остао је без повратка на прво место на АТП листи, и поново му је из руку измакао једини гренд слем пехар који му недостаје у каријери. Био је то тежак ударац за играча из Београда, који се једва борио са емоцијама док је стајао пред публиком, чекајући на утешни, вицешампионски трофеј.

Парижани су га, заузврат, поздравили онако како ниједан играч у скоријој тениској историји то није доживео - пуних пет минута трајале су отворене овације Ђоковићу, чиме су му показали да му се искрено диве на свему што из године у годину чини са рекетом у руци.

Када се мало прибрао, Новак им се обратио на француском језику и захвалио на подршци и аплаузима. Ипак, чак и у тим тренуцима, прво је честитао противнику и истакао значај великог тријумфа Рафе Надала.

- Заиста присуствујемо невероватном моменту у ком један тенисер успева да освоји девет титула на турниру. То је изванредно. Свака му част - било је прво што је рекао Ђоковић.

Наш тенисер је истакао да је дао све од себе, али да то овог пута није било довољно.

- Било је доста емоција и током турнира, и током овог финала. Долазило је до успона и падова. Ја сам покушао да уложим сву могућу снагу, сав капацитет, али честитам Рафаелу Надалу на ономе што је урадио.
Ноле је поручио да га овај пораз неће спречити да 2015. дође са још већим жаром и жељом да освоји пехар Париза.

- Овај трофеј ипак није завршио у мојим рукама ове године, али ја се искрено надам да ће бити шансе да одем корак даље у финалу наредне сезоне.

Шпанац са Мајорке је, са друге стране, показао да је Ролан Гарос његова кућа, у којој је доживео само један пораз у целом животу.

- Жао ми је због овог дана, Ноле. Ти си највећи од свих противника у мом животу. Желим ти све најбоље у наставку каријере, и теби и твом тиму - обратио се Рафа Ђоковићу на церемонији доделе признања, наставивши: - Играти против Новака увек је велики изазов за мене. Победио ме је у последња четири меча. Увек идем опреко лимита да бих га победио. Мислим да је заслужио да освоји турнир овог пута. Међутим, верујем да ће бити прилике у будућности да то уради у неком наредном случају.

Надал је, такође, врло емотивно доживео све шта се дешавало у финалу Гароса.

- Изгубио сам финале Аустралије на почетку ове године, али данас ми је тенис вратио оно што се тамо догодило. Врло ми је тешко да причам било шта у овом тренутку!

Сам меч је био доста напет и борбен. Чини се да је превагнуло то што Новак није имао довољно снаге, није био физички на потребном нивоу да би сломио Шпанца, а нимало му није одговарала врућина, која му је изазивала мучнину и проблеме (повраћао у једном тренутку). Надал је, међутим, једину слабост показивао на самом старту сусрета. Кључан моменат десио се у другом сету, и на почетку трећег, када су се ствари преокренуле у корист Мајорчанина.

Ментално и физички један другог су гурали до лимита. У тој борби, Рафа је изашао као победник.

Веће овације Ђоковићу него победнику Надалу.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Босанац

09.06.2014 05:30

Ноле свака ти част, не могу ти ријечима изказати колико ми је жао што си изгубио, а то је и публика у Паризу то доказала. Ни ја нисам могао а да не заплачем. Нека ти драги Бог подари што више здравља. Барем за мене ти си побједник и увијек чеш бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

09.06.2014 06:34

Велики спортисти су и велики људи... Јер раде у зивоту оно сто највисе воле, и како знају да и противник такодјер сав свој приватни зивот "инвестира" у спорт, погледа прво у себе јер види противника... Исте Надалове ријеци би изговорио и Ноле... И јос много њих, било тенисера, фудбалера, косаркаса, сахиста, ватреполиста, рукометаса, итд. итд.. Зато спортисити цесто организују и хуманитарне акције... Кад сте цули да је иједан политицар организовао неку хуману акцију, а нароцито у БиХ, РС или ФБиХ??? Нисте и нецете цути, јер нису спортасима нити до нокта нозног... БРАВО НОЛЕ, БРАВО РАФА, БРАВО СПОРТАСИ КОЈИ ГОД ДА СТЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

09.06.2014 07:32

РЕСПЕКТ за Нолета, Ти си КРАЉ тениса, твоје сузе никог нису оставиле равнодушним. Свако добро ти желим ЉУДИНО, ГРОМАДО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који

09.06.2014 08:34

Који глупан мозе ставити негативан палац на овај велики догадај и на позитивне мисли људи који пису о поступку НОЛЕТА И РАФЕ... САМО БОЛЕСНИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

09.06.2014 08:54

Који то левати дају негативне оцијене на ове добронамјерне коментаре? Има вас болесних!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

09.06.2014 11:58

Оба играца су громаде. Само овог пута Надал је био јаци и психицки и физицки.

ОДГОВОРИТЕ