Ђоковић: Тужан, али покушаћу поново

Српски тенисер Новак Ђоковић био је веома емотиван после пораза од Рафаела Надала у финалу Ролан Гароса.

Тенис 08.06.2014 | 19:22
Ђоковић: Тужан, али покушаћу поново

Ђоковић је други пут пропустио да освоји титулу на Отвореном првенству Француске пошто је изгубио од Надала резултатом 3:6, 6:2, 7:5, 6:4.

Шпанац је тако стигао до деветог пехара на стадиону ’Филип Шатрије’ и укупно 14. Грен слем титуле којом се изједначио са Питом Сампрасом.

Иако је неко из публике викао током последњег сервиса Ђоковића, њега је публика испратила овацијама које су трајале више од два минута. Српски тенисер није издржао, па је и он заплакао.

„Желим да честитам Рафаелу Надалу на ономе што је урадио, то је невероватно. Заиста присуствојемо невероватном моменту, да један тенисер успе да освоји девету титулу на Ролан Гаросу.Све ово данас било је веома емотивно за мене и за моју екипу. Рафа је био бољи на терену данас и поново му честитам. Посебно се захваљујем публици која је била невероватна, хвала пуно. Хвала мојој екипи што је уз мене, а ја ћу се враћати овде изнова и изнова и надам се да ћу успети да освојим Ролан Гарос“, рекао је Ђоковић.

Надал је српском тенисеру поручио да ће то сигурно и остварити.

„Жао ми је Новаче због овога данас, али мени је посебно задовољство играти против тебе. Честитке на свему што си урадио и освојићеш овај трофеј, сигуран сам. За мене је веома важно што сам поново шампион. Хвала свим волонтерима, деци која скупљају лоптице, организаторима, а посебно публици на ’Шатријеу’ која је била невероватна. Незаборавно је играти овде пред вама. Хвала свима и надам се да ћемо се видети следеће године“, рекао је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар