Đoković: Tužan, ali pokušaću ponovo

Srpski teniser Novak Đoković bio je veoma emotivan posle poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa.

Tenis 08.06.2014 | 19:22
Đoković: Tužan, ali pokušaću ponovo

Đoković je drugi put propustio da osvoji titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske pošto je izgubio od Nadala rezultatom 3:6, 6:2, 7:5, 6:4.

Španac je tako stigao do devetog pehara na stadionu ’Filip Šatrije’ i ukupno 14. Gren slem titule kojom se izjednačio sa Pitom Samprasom.

Iako je neko iz publike vikao tokom poslednjeg servisa Đokovića, njega je publika ispratila ovacijama koje su trajale više od dva minuta. Srpski teniser nije izdržao, pa je i on zaplakao.

„Želim da čestitam Rafaelu Nadalu na onome što je uradio, to je neverovatno. Zaista prisustvojemo neverovatnom momentu, da jedan teniser uspe da osvoji devetu titulu na Rolan Garosu.Sve ovo danas bilo je veoma emotivno za mene i za moju ekipu. Rafa je bio bolji na terenu danas i ponovo mu čestitam. Posebno se zahvaljujem publici koja je bila neverovatna, hvala puno. Hvala mojoj ekipi što je uz mene, a ja ću se vraćati ovde iznova i iznova i nadam se da ću uspeti da osvojim Rolan Garos“, rekao je Đoković.

Nadal je srpskom teniseru poručio da će to sigurno i ostvariti.

„Žao mi je Novače zbog ovoga danas, ali meni je posebno zadovoljstvo igrati protiv tebe. Čestitke na svemu što si uradio i osvojićeš ovaj trofej, siguran sam. Za mene je veoma važno što sam ponovo šampion. Hvala svim volonterima, deci koja skupljaju loptice, organizatorima, a posebno publici na ’Šatrijeu’ koja je bila neverovatna. Nezaboravno je igrati ovde pred vama. Hvala svima i nadam se da ćemo se videti sledeće godine“, rekao je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar