Рафи 9. титула на париској шљаци!

Шпански тенисер Рафаел Надал освојио је нову титулу на Ролан Гаросу. Наиме, у финалном мечу "краљ шљаке" савладао је Новака Ђоковића са 3:1 по сетовима 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Тенис 08.06.2014 | 18:50
Рафи 9. титула на париској шљаци!

Финални меч тренутно два најбоља свјетска тенисера оправдао је очекивања. Љубитељи тениса могли су уживати, а Надал је сасвим заслужено славио и дошао је до девете титуле на Отовреном првенству Француске.

У први сет оба тенисера ушла су доста добро, односно до осмог гема није било брејкова, да би онда Ђоковић одузео сервис Надалу. У наредном гамеу српски тенисер је потврдио брејк и повео је 1:0 по сетовима.

Први брејк и то у 6 гему у другом сету прави Надал (4:2), али Ђоковић одмах узвраћа, па се улази у неизвјесну завршницу. И када се очекивао тај-брејк, Надал одузима сервис Ђоковићу за изједначење по сетовима.

Краљ шљаке у трећем сету је наставио тамо гдје је стао у другом. На самом отварању одузео је сервис Ђоковићу и повео је са 3:0, да би при водству од 5:2 још једном брејкнуо српског тенисера за тријумф од 6:2.

До шестог гема четвртог сета тенисери су чували свој сервис, да би тада Надал направио нови брејк за 4:2. У тим моментима се чинило да је питање побједника одлучено, но Ђоковић се као и много пута до сада вратио из мртвих и већ у наредном гему узео је сервис шпанском тенисеру, а потом је изједначио на 4:4.

Надал потом долази до предности од 5:4, да би Ђоковић на свом сервису имао 30:00, но ни то му није било довољно. Шпански тенисер узима четири поена узастопно за нову велику побједу.

Коментари / 0

Оставите коментар