Погба - велики промашај Јунајтеда!

Са Олд Трафорда у Торино отишло писмо са питањем – колико кошта Пол Погба? Одговор из Јувентуса није се допао Енглезима.

Фудбал 08.06.2014 | 18:33
Погба - велики промашај Јунајтеда!

Седам утакмица за први тим Манчестер јунајтеда и исписница са Олд Трафорда било је све што је Пол Погба урадио за три године у Енглеској. За две у Јувентусу успео је да фудбалски васкрсне и потврди статус једног од најталентованијих играча Европе. А такви коштају. Цирка 60 милиона фунти, односно око 74 милиона евра!

Наиме, како пише британски Обсервер, Јувентус је управо тај износ исписао у одговору на питање које је стигло из Манчестера – колико кошта Пол Погба?

Није тајна да су на Театру снова увидели да су направили велику грешку када су Погбу 2012. пустили да оде без пенија обештећења, али се чини да је сада касно за искупљење. Мино Рајола, менаџер 21-годишњег везисте, познат је као тежак за сарадњу, а Јунајтедова потрага за везистима који би допринели чврстини, али и креацији на средини терена није предмет његовог интересовања.

Међутим, нису само Рајола и Јувентус кочничари Погбиног повратка на Олд Трафорд. Став новог тренера Манчестер јунајтеда Луја Ван Гала још је под велом мистерије, а и поједини људи из клупског руководста забринути су пошто памте његове критике на рачун Ђавола, прецизније некадашњег извршног директора Еда Вудворда. Осим тога, Рајола је, између осталог, рекао да је Погба отворен за преговоре, па део управе Јунајтеда сматра да му недостаје осећај припадности (раније је и сер Алекс Фергусон говорио да млади фудбалер није исказао поштовање према Јунајтеду) због чега би његова куповина могла да буде својеврсна коцка.

Иако се сви слажу да је цена за тако младог, а тако квалитетног играча ипак реална и да је Дејвид Гил, још један бивши функционер на Олд Трафорду, направио кардиналну грешку када га се одрекао.

Иначе, Обсервер наводи да се Јунајтед распитивао за још једног аса Јувентуса Артура Видала, али да у Торину није наишао на одобравање.

Коментари / 0

Оставите коментар