Pogba - veliki promašaj Junajteda!

Sa Old Traforda u Torino otišlo pismo sa pitanjem – koliko košta Pol Pogba? Odgovor iz Juventusa nije se dopao Englezima.

Fudbal 08.06.2014 | 18:33
Pogba - veliki promašaj Junajteda!

Sedam utakmica za prvi tim Mančester junajteda i ispisnica sa Old Traforda bilo je sve što je Pol Pogba uradio za tri godine u Engleskoj. Za dve u Juventusu uspeo je da fudbalski vaskrsne i potvrdi status jednog od najtalentovanijih igrača Evrope. A takvi koštaju. Cirka 60 miliona funti, odnosno oko 74 miliona evra!

Naime, kako piše britanski Observer, Juventus je upravo taj iznos ispisao u odgovoru na pitanje koje je stiglo iz Mančestera – koliko košta Pol Pogba?

Nije tajna da su na Teatru snova uvideli da su napravili veliku grešku kada su Pogbu 2012. pustili da ode bez penija obeštećenja, ali se čini da je sada kasno za iskupljenje. Mino Rajola, menadžer 21-godišnjeg veziste, poznat je kao težak za saradnju, a Junajtedova potraga za vezistima koji bi doprineli čvrstini, ali i kreaciji na sredini terena nije predmet njegovog interesovanja.

Međutim, nisu samo Rajola i Juventus kočničari Pogbinog povratka na Old Traford. Stav novog trenera Mančester junajteda Luja Van Gala još je pod velom misterije, a i pojedini ljudi iz klupskog rukovodsta zabrinuti su pošto pamte njegove kritike na račun Đavola, preciznije nekadašnjeg izvršnog direktora Eda Vudvorda. Osim toga, Rajola je, između ostalog, rekao da je Pogba otvoren za pregovore, pa deo uprave Junajteda smatra da mu nedostaje osećaj pripadnosti (ranije je i ser Aleks Ferguson govorio da mladi fudbaler nije iskazao poštovanje prema Junajtedu) zbog čega bi njegova kupovina mogla da bude svojevrsna kocka.

Iako se svi slažu da je cena za tako mladog, a tako kvalitetnog igrača ipak realna i da je Dejvid Gil, još jedan bivši funkcioner na Old Trafordu, napravio kardinalnu grešku kada ga se odrekao.

Inače, Observer navodi da se Junajted raspitivao za još jednog asa Juventusa Artura Vidala, ali da u Torinu nije naišao na odobravanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar